Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2955 routes vanuit 619 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Speciale aanbiedingen naar Corsica

Veerboten naar Corsica

Corsica is het grootste eiland van Frankrijk. Het eiland ligt in de Middellandse Zee, ten zuiden van het Franse vasteland en ten westen van Italië. Corsica bestaat uit twee departementen: Haute-Corse en Course-du-Sud.

Wat is er te doen op Corsica?

Corsica is een bergachtig eiland met adembenemend mooie stranden en baaien. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de besneeuwde bergtoppen en helderblauwe wateren. De kustlijn van het eiland leent zich uitstekend voor watersporten als surfen, zeilen, kanoën en zwemmen. Corsica hoort weliswaar bij Frankrijk, maar heeft een heel eigen karakter. De echte Corsicanen spreken onderling Corsicaans, een mengeling van Frans, Italiaans en Latijn. Typisch lokale gerechten zijn Soupe Corse (een soep van witte bonen, ui, kool en andere groenten) en Fiadone (gebakken kaastaart). Populaire toeristische trekpleisters zijn het Scandola-natuurreservaat en de Calanches van Piana. Daarnaast bevinden zich op Corsica talloze Genuese torentjes en bruggetjes. De Corsicaanse hoofdstad Ajaccio is een geweldige bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. In Ajaccio kunt u onder andere een bezoek brengen aan de citadel, de kathedraal en het geboortehuis van Napoleon Bonaparte.

Vervoer

Corsica is het makkelijkst te verkennen per auto. Daarnaast kunt u gebruikmaken van het efficiënte openbaar vervoerssysteem met trein- en busverbindingen.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Als u verzekerd wilt zijn van de laagste prijzen en beste beschikbaarheid is het verstandig om uw overtocht ruim van tevoren te boeken. De meeste toeristen bezoeken Corsica tijdens de zomermaanden (juli en augustus), maar het warme weer nodigt dan niet altijd uit tot het maken van lange wandelingen. In september is het rustiger op het eiland en zijn de temperaturen iets comfortabeler.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Corsica Ferries
  • Prijsaanvraag
 • Moby Lines
  • Prijsaanvraag
 • Corsica Linea
  • Prijsaanvraag
 • La Meridionale
  • Prijsaanvraag
Bekijk alle veerboot maatschappijen

Corsica klantenrecensies

 • "Eerste maal Direct Ferries"

  We hebben genoten van de beide overtochten van Genua naar Olbia en terug. Op de heenreis schip Janas en op de terugreis de Moby Lines Drea. Hygiëne enservice aan boord was uitstekend. Wij hadden een hut , die was best ruim en voldeed zeker aan onze verwachting. Op de terugreis vertrok de boot te laat. Dit had blijkbaar te maken met een onwel geworden passagier. Verder ging alles uitstekend op tijd. Bij de Drea is de bewegwijzering duidelijker dan bij de Janas. Eten is oké en dat geldt ook voor de bar. Wij gaan dit beslist vaker doen!!

  Lees meer Lees minder
 • "Betrouwbare maatschappij"

  Vaart op tijd, veel afvaarten op een dag, nette ferries

  Lees meer Lees minder
 • "prima geregeld"

  we hebben 2 veertochten gemaakt met Moby, beiden geboekt via direct ferries. Het was beiden prima in orde, zowel het boeken/afhandelen van direct ferries als de overtochten zelf. Heenreis van Livorno naar Bastia, de ochtendboot. Lekker overdag en rondkijken over zee... Terug Bastia - Genua, in een hut is het slapen altijd wat minder dan je eigen of een hotel bed, maar daar waren we op ingesteld.

  Lees meer Lees minder
 • "Effe zoeken van tevoren..."

  Alles is vlekkeloos verlopen, snel en gemakkelijk aan boord en van boord gereden. Voorzieningen aan boord zijn prima. Vier dingen had ik echter graag van tevoren geweten: 1. De coordinaten van het vertrekpunt of minstens een nauwkeurig adres in de havens. Livorno en Olbia hebben meerdere havens en als je de dag van tevoren niet op verkenning gaat, heb je een goede kans dat je naar de verkeerde haven rijdt. 2. Als je een reserveringsbevestiging hebt, dan moet je die van tevoren even inwisselen voor een boarding ticket. Dat wisten we van te oren niet. Dat inwisselen moet je doen bij het ticket bureau, waar je echter van tevoren het adres niet van weet. Dat is overigens in de haven, dus vlakbij het vertrekpunt. 3. Er wordt gesuggereerd dat er een camperdeck is, maar in de praktijk is dat gewoon nier waar. Dus als je 's nachts reist dan moet je op het laatste moment een cabine bij boeken of ergens op een bank of in een stoel gaan liggen. 4. Je moet er minstens 90 minuten van tevoren zijn, maar ze beginnen al minstens twee uur van tevoren met het inladen van de voertuigen. We zijn daags van tevoren in de haven op verkenning gegaan. Als we dat niet hadden gedaan was het ook wel goed gekomen, maar dan had het toch wel wat stress opgeleverd!

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en havens in Corsica