COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Calais - Dover is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Alternatieven voor Calais - Dover

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Engeland.

Calais - Dover Veerbootmaatschappij

  • 18 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 14 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 14 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price

Calais Dover Veerboot klantenrecensies

 • "Visit Engeland"

  Snelle en soepele inscheping, zelfs als je te vroeg bent laten ze u zonder discussie op een vroegere vaart. Enkel waarom we een reispas nodig hadden lijkt mij eerder een geldklopperij, de grenscontrole bekijkt nauwelijks dit paspoort. Mijn mening, met de boot steek je het kanaal over met het werkelijke gevoel naar Engeland te reizen. Met de tunnels besef je nog niet eens dat je op een eiland komt.

  'Pride of Canterbury' travelled on Pride of Canterbury

  Lees meer Lees minder
 • "Overzet"

  Vriendelijk personeel heel vuile en stinkende toiletten

  'C Class' travelled on C Class

  Lees meer Lees minder
 • "ervaringen"

  prima ervaring met deze organisatie, boeking, reis alles ging voorspoedig en vriendelijk, met name bij het inchecken waren de mensen zeer klantgericht!

  'C Class' travelled on C Class

  Lees meer Lees minder
 • "Goede service "

  Heel aardige personeel, mooie en schoon Ferry, wij waren 3uur eerder en we mochten varen zonder kosten

  'Isle of Inishmore' travelled on Isle of Inishmore

  Lees meer Lees minder

Calais naar Dover Veerboot

De Calais Dover veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. P&O Ferries varen tot maximaal 18 keer per dag, DFDS Seaways 14 keer per dag & de veerdienst van Irish Ferries vaart tot maximaal 14 keer per dag.

Er is een totaal van 46 overtochten per dag op de Calais Dover route tussen Frankrijk en Engeland en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Calais Gids

Calais is een stad en een grote haven in het noorden van Frankrijk. De stad ligt aan het Kanaal, op ongeveer 33,8 kilometer van de Engelse kustplaats Dover. Bij helder weer is het mogelijk om vanuit Calais de beroemde krijtrotsen van Dover te zien. Het oude gedeelte van Calais, Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland en wordt omringd door grachten en havens. Het nieuwe gedeelte van Calais, beter bekend als St-Pierre, ligt ten zuiden van de oude stad.

Tijdens uw bezoek aan Calais is het zeker de moeite waard om de dertiende-eeuwse Tour du Guet te bekijken op de Place d'Armes in het oude centrum. Dit is een voormalige watertoren die vervolgens tot 1848 dienst deed als vuurtoren.

Calais beschikt over de vierde grootste haven van Frankrijk en trekt veel bezoekers uit met name het Verenigd Koninkrijk. De stad is gemakkelijk te bereiken via de snelweg en ligt op slechts 3 uur rijden van Parijs, Brussel en Londen.

Iedere 30 minuten vertrekt er een veerboot vanuit Calais. Er zijn dagelijks 50 veerdiensten naar Dover en de oversteek duurt ongeveer 75 minuten.


Dover Gids

De havenstad Dover is te vinden aan de zuidoostkust van Engeland, in het graafschap Kent. De stad ligt aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. De haven van Dover wordt jaarlijks bezocht door maar liefst 16 miljoen passagiers, 2 miljoen vrachtwagens, bijna 3 miljoen auto's en motors en 86.000 bussen. Dover staat bekend om haar schitterende krijtrotsen die u op indrukwekkende wijze ziet opdoemen als u de stad per veerboot nadert.

Een populaire toeristische trekpleister is Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel staat bekend als de 'Sleutel tot Engeland' en heeft in de loop van de eeuwen een essentiële rol gespeeld bij de verdediging van het land. Dover Castle is het oudste kasteel van Engeland. Het kasteel zelf, de geheime tunnels en het land hieromheen worden beheerd door English Heritage.