Italië

Hoe u overtochten vanuit Italië naar Corsica kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Italië naar Corsica. De havens van 4 havens in Italië worden per boot verbonden met 2 havens in Corsica.

Er zijn een gecombineerd 52 wekelijkse overtochten en een selectie van 5 Veerboot Routes verzorgd door 2 Veermaatschappijen waaronder Corsica Ferries & Moby Lines, met de kortste vaartijd van ongeveer 2 uur 45 minuten (Piombino naar Bastia).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Italië and Corsica een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Italië Corsica Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Italië naar Corsica

Over Italië:

Italië heeft de meeste UNESCO werelderfgoederen ter wereld. Het staat samen met Griekenland bekend als de geboorteplaats van de westerse cultuur.

Vol met schone kunsten en monumenten heeft bijna elk Italiaans dorp wel een aantal interessante locaties. Van de Romeinse ruïnes, Byzantijnse steden en meesterwerken uit de renaissance tot straatjes met kinderkopjes, prachtige kerken en adembenemende stranden; Italië biedt unieke ervaring die nooit overschat kunnen worden.

Over Corsica:

Corsica is een mediterraan eiland, gelegen ten westen van Italië, ten zuiden van het Franse vasteland en direct ten noorden van Sardinië.

Haar prachtige 1.000 km kustlijn heeft meer dan 200 stranden, terwijl het binnenland biedt een mix van berglandschap, geweldig valleien en idyllische heuveltop steden, zodat u kunt zien waarom de locals bijnaam 'eiland van de schoonheid'.

Hoewel die behoren tot Frankrijk, Corsica heeft een unieke sfeer. Dit is misschien wel het duidelijkst in het lokale dialect en de culturele obsessie met fluit instrumenten. Echter, tekenen overeenkomsten met het vasteland, Corsicanen ook hou van lekker eten en wijn, vooral verse vis en vleeswaren.

Langs de kust zijn meerdere poorten, en dankzij de gunstige ligging van het eiland in de Middellandse Zee, het is binnen het bereik van het Franse vasteland, Italië en de omliggende eilanden. Er is volop keuze, ook, met frequente routes verstrekt door vele verschillende veerbootmaatschappijen.