COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Hoek van Holland - Harwich is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Nederland naar Engeland.

Aan boord van de schepen

Hoek van Holland - Harwich Veerbootmaatschappij

  • 14 Sailings Weekly 6 hr 30 min
  • Get price

Hoek van Holland Harwich Veerboot klantenrecensies

 • "Fijne reis gehad"

  Comfortabele hut, goed ontbijt. Snel ingecheckt. Vriendelijk behulpzaam personeel. Voor herhaling vatbaar

  'Stena Hollandica' travelled on Stena Hollandica

  Lees meer Lees minder
 • "Paar tips"

  Tweemaal een prima overtocht gehad, geen klachten. Wel een paar tips. We zagen fietsers bij de check in in dezelfde line staan als de automobilisten. Lijkt ons niet prettig voor de fietsers. Leek ook wat rommelig te verlopen. Verder hadden we graag op terugreis nog Engelse krant gekocht aan boord. Dat kon niet.  

  'Stena Britannica' travelled on Stena Britannica

  Lees meer Lees minder
 • "Hook-Harwich"

  Prima overtocht in rustig weer. Onduidelijk was hoe laat we van boord moeten en wanneer we naar de auto kunnen. Beide zaken overigens geen probleem! Geweldige luxe en prima cabine!

  'Stena Hollandica' travelled on Stena Hollandica

  Lees meer Lees minder
 • "Review"

  9

  'Stena Britannica' travelled on Stena Britannica

  Lees meer Lees minder

Hoek van Holland naar Harwich Veerboot

De Hoek van Holland Harwich veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten.

Hoek van Holland Harwich vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Hoek van Holland Gids

Hoek van Holland is een kustplaats in het westen van Nederland. Deze voormalige deelgemeente van Rotterdam heeft haar naam te danken aan de geografische ligging in de zuidwestelijke hoek van het land. Hoek van Holland ligt aan de monding van de Nieuwe Waterweg, een kanaal dat uitmondt in de Noordzee.

Een populaire toeristische attractie is het Fort aan den Hoek van Holland, ook wel Fort 1881 genoemd. Dit pantserfort werd gebouwd om de Nieuwe Waterweg te beschermen tegen een vijandelijke vloot en het strand tegen een invasie. Nadat Nederland in mei 1940 werd bezet door Duitsland, vluchtte koningin Wilhelmina vanuit het fort naar Engeland waar ze de rest van de Tweede Wereldoorlog zou doorbrengen.

Vanuit de moderne terminal van Hoek van Holland vertrekt de populaire veerdienst naar de Engelse plaats Harwich. Deze veerdienst wordt verzorgd door Stena Line. Aan boord van de kwalitatief hoogwaardige veerboten vindt u winkels, cafetaria's, wisselkantoren en zelfs een casino.


Harwich Gids

De Engelse stad Harwich ligt in het graafschap Essex. Het is de thuisbasis van de op een na drukste passagiershaven van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Harwich verzorgt Stena Line een populaire veerdienst naar Hoek van Holland in Nederland.

De veerterminal van Harwich is recentelijk gemoderniseerd en beschikt over uitstekende voorzieningen zoals wachtlounges, een wisselkantoor, cafés en restaurants. Daarnaast is er een gestroomlijnd inchecksysteem waardoor de wachttijden aanzienlijk zijn verminderd.

Naast de passagiershaven is er veel te zien en te doen in Harwich. Zo worden er 's zomers vanuit het Ha'Penny Pier Visitor Centre op de kade wandeltochten verzorgd langs bezienswaardigheden als de Electric Palace Cinema, Redoubt Fort en een aantal musea en vuurtorens.