Rotterdam naar Hull Veerboot

De Rotterdam Hull veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 11 uur 30 minuten.

Rotterdam Hull vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rotterdam - Hull Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Rotterdam Hull tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Rotterdam Hull boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Rotterdam Hull Veerboot klantenrecensies

 • "Prima reis zoals altijd"

  De ferry naar Hull verloopt eigenlijk altijd probleemloos. Wat beter wifibereik zou leuk zijn, maar ach. Ook nu weer een rustige en prima reis. Als het niet zo prijzig was zou ik vaker met de ferry gaan

  'Peter' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries aan boord de Pride of Rotterdam

  Lees meer Lees minder
 • "chapeau"

  Goede prijs/kwaliteit. Op schema en goed verzorgd!

  'Anonieme' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries

  Lees meer Lees minder
 • "Een 10"

  Bij boeking via Direct Ferry's een snelle en doeltreffende ervaring. Al vele malen via Direct Ferry geboekt voor verschillende overtochten De overtocht ;gediplomeerd personeel vriendelijk en zakenkundig. De Kitchen is goed en zeer uitgebreid (veel keus) De cabine's zijn schoon en aan alles is gedacht (ook reserve gebruiksmaterialen) Ik kan alleen maar complimenteren. Echt voor herhaling vatbaar,Een 10

  'John' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries aan boord de Pride of Rotterdam

  Lees meer Lees minder
 • "review 050519"

  alles ok

  'Anonieme' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries

  Lees meer Lees minder

Rotterdam Gids

Rotterdam is de tweede stad van Nederland en een van de grootste havens ter wereld. De stad ligt in de provincie Zuid-Holland, in het westen van het land. Rotterdam werd gesticht in de dertiende eeuw en heeft altijd een belangrijke internationale handelsfunctie gehad. Hierbij speelt de haven, strategisch gelegen in de Rijn-Maas-Scheldedelta aan de Noordzee, een grote rol. Rotterdam wordt vaak beschouwd als de 'Poort van Europa' en is uitstekend bereikbaar per auto, vliegtuig en trein.

In Rotterdam komen cultuurliefhebbers zeker aan hun trekken. Zo heeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest haar thuisbasis in De Doelen, een groot congres- en concertgebouw. Het evenementencentrum Rotterdam Ahoy is een geweldige locatie voor popconcerten, tentoonstellingen, congressen en grote sportevenementen. Rotterdam was in 2001 de Culturele Hoofdstad van Europa.

De haven van Rotterdam is vooral een vrachthaven, maar vormt tevens het vertrekpunt van de veerdienst die passagiers in 11 uur naar de Engelse stad Hull brengt. De haven is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over restaurants, cafés en wisselkantoren.

Hull Gids

Kingston-upon-Hull, kortweg Hull genoemd, is een havenstad aan de rivier de Hull, bij de monding van de Humber. Hull is al sinds de Romeinse tijd een belangrijke toegangspoort tot het hart van Engeland. De stad werd gesticht door de monniken van Meaux Abbey. Zij hadden een haven nodig voor het vervoeren van de wol die werd geproduceerd op het landgoed van het klooster. Een eeuw later kocht koning Edward I (1272-1307) de stad over van Meaux Abbey. Hij gebruikte de haven om zijn troepen te voorzien van voedsel en wapens tijdens de oorlog met Schotland.

Hull is een moderne stad met veel winkels en voorzieningen. Het centrum kent verschillende verkeersluwe straten zodat bezoekers rustig door de stad kunnen wandelen en 's zomers kunnen genieten van openlucht entertainment. Het winkelcentrum Princes Quay heeft heeft glazen muren en stijgt als het ware op uit het water bij Prince's Dock. Hierdoor kunt u prettig winkelen met prachtig uitzicht over het havengebied.

Vanuit de haven van Hull vertrekken veerboten naar Rotterdam in Nederland, Zeebrugge in België en Hamina in Finland.