COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Duinkerken - Dover is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Alternatieven voor Duinkerken - Dover

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Engeland.

Aan boord van de schepen

Duinkerken - Dover Veerbootmaatschappij

  • 12 Sailings Daily 2 hr
  • Get price

Duinkerken Dover Veerboot klantenrecensies

 • "Zoals gewoonlijk weer een prettige ervaring "

  Zoals gewoonlijk weer een prettige ervaring. Alleen jammer dat er een einde aan de vakantie komt.

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Zeer tevreden"

  Fijne overtocht, zeer snelle afhandeling en incheck itt tot eerdere berichten, zelf s2 opties om een eerdere boot te nemen

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Quick and efficient"

  Very quick and efficient boarding, clean boat, tasty hot meals at reasonable prices, good deals at duty free shop.

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder
 • "DFDS: een topper!"

  Door een technisch probleem konden we niet van de boot rijden. Het team van DFDS heeft al het mogelijke gedaan om ons uit de nood te helpen en ons zo goed mogelijk op te vangen. We zijn hen ontzettend dankbaar voor alles. Voor ons geen twijfel: voor elke boottrip naar Dover en terug wordt DFDS onze keuze! 

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder

Duinkerken naar Dover Veerboot

De Duinkerken Dover veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

Duinkerken Dover vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Duinkerken Gids

Duinkerken ligt in het Noord-Franse departement Nord, op ongeveer 10 kilometer van de Belgische grens. Duinkerken is als industriestad sterk afhankelijk van staal, voedselverwerking, olieraffinage, scheepsbouw en de chemische industrie. De haven is de op twee na grootste haven van Frankrijk, na Le Havre en Marseille. Bezienswaardigheden in Duinkerken zijn onder andere het Musée Portuaire, met exposities over de geschiedenis van de haven, en het Musée des Beaux-Arts dat beschikt over een grote verzameling van Vlaamse, Italiaanse en Franse schilderijen en sculpturen. Daarnaast wordt carnaval jaarlijks groot gevierd in Duinkerken.

Duinkerken is een kustplaats dus zeevruchten staan vaak op het menu. Gezien de korte afstand tot de Belgische grens zijn mosselen en frites ook zeer populair, evenals andere Vlaamse gerechten. Rondom de Place Jean Bar vindt u leuke winkeltjes. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het winkelcentrum Centre Marine voor de nieuwste Franse mode. Rondom Duinkerken bevinden zich bovendien verschillende grote hypermarkten.

Dagelijks vinden er 11 overtochten plaats tussen Duinkerken en de Engelse kustplaats Dover.


Dover Gids

De havenstad Dover is te vinden aan de zuidoostkust van Engeland, in het graafschap Kent. De stad ligt aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. De haven van Dover wordt jaarlijks bezocht door maar liefst 16 miljoen passagiers, 2 miljoen vrachtwagens, bijna 3 miljoen auto's en motors en 86.000 bussen. Dover staat bekend om haar schitterende krijtrotsen die u op indrukwekkende wijze ziet opdoemen als u de stad per veerboot nadert.

Een populaire toeristische trekpleister is Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel staat bekend als de 'Sleutel tot Engeland' en heeft in de loop van de eeuwen een essentiële rol gespeeld bij de verdediging van het land. Dover Castle is het oudste kasteel van Engeland. Het kasteel zelf, de geheime tunnels en het land hieromheen worden beheerd door English Heritage.