Genua
Ajaccio
Veerboten naar Corsica
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Genua naar Ajaccio Veerboot

De Genua Ajaccio veerdienst verbindt Italië met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Moby Lines. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 9 uur.

Genua Ajaccio vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Italië naar Corsica.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Genua naar Ajaccio?

De reistijd per veerboot van Genua naar Ajaccio is ongeveer 9h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Genua naar Ajaccio?

De prijs van de ferry overtocht van Genua naar Ajaccio kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Genua naar Ajaccio is 399 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Genua naar Ajaccio?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Genua naar Ajaccio en dat is
  • Moby Lines

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Genua naar Ajaccio?

Boek overtochten van Genua naar Ajaccio via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Genua naar Ajaccio?

Ja, je kunt als voetpassagier van Genua naar Ajaccio reizen met
  • Moby Lines

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Genua naar Ajaccio?

Ja, je kunt met een voertuig van Genua naar Ajaccio reizen met
  • Moby Lines

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Genua naar Ajaccio?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.

Wat is de afstand tussen Genua en Ajaccio?

De afstand van Genua naar Ajaccio is ongeveer 147 zeemijlen.

Genua Gids

Genua is een Italiaanse havenstad en de hoofdstad van de regio Ligurië, gelegen aan de Middellandse Zee. De stad werd in 2006 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent een rijke geschiedenis op het gebied van kunst, muziek, architectuur en gastronomie. In 2004 werd Genua uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De stad is bovendien ook de geboorteplaats van Christopher Columbus en Niccolo Paganini.

Het historische centrum van Genua is een doolhof van pleintjes en smalle caruggi (typische Genuese steegjes). De stad doet middeleeuws aan, maar kent ook veel zestiende-eeuwse en barokke invloeden. Nabij de drukbezochte Cattedrale di San Lorenzo zijn de overblijfselen van de zeventiende-eeuwse stadsmuur nog steeds te bezichtigen.

De haven van Genua behoort tot de drukste commerciële en industriële havens van het Middellandse Zeegebied. De terminal bevindt zich in Calata Chiappella, tussen Ponte Assereto en Ponte Colombo. Passagiers kunnen gebruikmaken van moderne voorzieningen zoals wachtkamers en een groot winkelcentrum. De terminal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de haven vertrekken veerboten voornamelijk naar Sardinië, Sicilië, Corsica, Spanje, Tunesië en Marokko.


Ajaccio Gids

Ajaccio is de hoofdstad van het Franse eiland Corsica. De stad ligt aan de zuidwestkust van Corisica, op ongeveer 338 kilometer van Marseille. Ajaccio ligt onderaan een heuvel die uitkijkt over het schiereiland dat de haven beschermt, aan de noordelijke oevers van de Golf van Ajaccio. De bekendste inwoner van Ajaccio was ongetwijfeld Napoleon Bonaparte. Hij werd in 1769 geboren in Maison Bonaparte. Napoleons geboortehuis is nu opengesteld voor het publiek. Ajaccio beschikt over mooie gebouwen, gezellige cafés en een marina. De stad leent zich uitstekend voor het maken van wandeltochten.


Ajaccio is uitgegroeid tot een belangrijke tussenstop voor cruises. Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Marseille, Toulon en Nice op het Franse vasteland. Daarnaast zijn er seizoensgebonden veerdiensten naar Livorno, Sardinië, Calvi en Propriano. De veerdiensten worden aangeboden door de twee grote maatschappijen SNCM en Corsica Ferries.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.