Hirtshals naar Kristiansand Veerboot

De Hirtshals Kristiansand veerdienst verbindt Denemarken met Noorwegen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Fjord Line veerdienst gaat tot 3 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur 15 minuten Terwijl de veerdienst van Color Line vertrekt tot 14 keer per week en duurt 3 uur 14 min.

Dus dat is een totaal van 35 overtochten per week op de Hirtshals Kristiansand route tussen Denemarken en Noorwegen. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Hirtshals - Kristiansand Veerbootmaatschappij

 • Fjord Line
  • 3 Afvaarten / Dag 2 uur 15 min
  • Prijsaanvraag
 • Color Line
  • 14 Afvaarten / Week 3 uur 14 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Hirtshals Kristiansand tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hirtshals Kristiansand boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hirtshals Kristiansand Veerboot klantenrecensies

 • " Nick canoy"

  Duidelijke incheckprocedure. Vaarschema stipt op tijd

  'Nick' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Color Line

  Lees meer Lees minder
 • "perfect"

  Perfecte reis, inchecken bijzonder vriendelijk, schoon en netjes aan boord. Duidelijke uitleg over reis.

  'Harrie' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Color Line

  Lees meer Lees minder
 • "Fjordline prima!"

  De heen- en terugvaart met Fjordline was goed geregeld ondanks de storm op de heenweg.

  'Arend' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "Prettige reis"

  Voor het eerst met de veerboot. Online geboekt en een zeer goede reis gehad. Prima voorzieningen

  'Rienk' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Color Line

  Lees meer Lees minder

Hirtshals Gids

Het Deense havenstadje Hirtshals ligt aan de kust van Skagerrak, op het eiland Vendsyssel-Thy in het noorden van het schiereiland Jutland. Hirtshals staat bekend op haar vissershavens en veerhaven. De economie van Hirtshals draait vooral op de visserij en het toerisme. In de zomer zijn er volop vakantiehuizen te huur. Bovendien brengen de veerboten veel toeristen naar het stadje, waar de lokale winkels van profiteren. Hirtshals is met name erg populair onder de Noren die de plaats het hele jaar door bezoeken om te winkelen. In Hirtshals bevindt zich het Nordsoen Oceanarium, een van de grootste aquaria van Europa. Hier zijn maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen.

In de haven kunnen bezoekers meedoen aan tal van activiteiten of genieten van de authentieke sfeer. De omgeving van Hirtshals leent zich bovendien uitstekend voor het maken van wandeltochten.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.

Kristiansand Gids

De Noorse havenstad Kristiansand ligt aan de zeestraat Skagerrak. Voordat het Kieler Kanaal werd geopend tussen de Noordzee en de Baltische Zee, was Skagerrak een belangrijke militaire route. Hierdoor heeft Kristiansand altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de geschiedenis van Noorwegen. De stad was eerst de koninklijke residentie van Harald Fairhar, deed vervolgens dienst als Deens-Noors fort en werd later een garnizoensstad. Kristiansand is voor veel Noren een belangrijke toegangspoort tot de rest van Europa. Dagelijks vertrekken er tal van veerboten naar Denemarken. De stad vormt tevens het eindstation van een belangrijke treinverbinding langs het zuidelijkste puntje van Zuid-Noorwegen.

Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV die de stad in 1641 stichtte. Het woord 'sand' verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer. Aan de oostkant van de stad bevindt zich Kristiansand Zoo.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Gothenburg in Zweden (vanuit de Britse stad Newcastle) en Hirtshals in Denmarken.