Nice naar Ajaccio Veerboot

De Nice Ajaccio veerdienst verbindt Frankrijk met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 6 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 25 minuten.

Nice Ajaccio vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Nice naar Ajaccio Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Corsica pagina.

Nice - Ajaccio Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 6 Afvaarten / Week 5 uur 25 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Nice Ajaccio tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Nice Ajaccio boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Nice Gids

Nice is een stad gelegen aan de zuid-oost kust van Frankrijk aan de Middellandse Zee en is de tweede grootste stad in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur na Marseille. Nice heeft in de afgelopen jaren, een echte economische, culturele, artistieke en architectonische revolutie. Nice is een populaire toeristische bestemming en ligt op kort rijafstand van andere populaire vakantiebestemmingen zoals Cannes, Antibes en Villefranche-sur-Mer. De thuisbasis van een goede keuze van hotels, Nice heeft ook een selectie van backpacker hostels en luxe opties, veel van hun wonen rond de Promenade des Anglais. Ook te zien zijn Mooie villa's met prachtige uitzichten op de kustlijn van de Franse Rivièra, waar u uit kunt kijken naar de omliggende heuvels en wijngaarden.

De locatie van de haven is in het hart van de stad, met verbindingen naar Corsicaanse bestemmingen. Nice is een trendy toeristische centrum, en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Franse Rivièra. Faciliteiten in de twee ferry terminals zijn onder andere een informatiekantoor, inkomhal met airconditioning, parkeerplaatsen, telefoon, toiletten, douches en een commode. Vanuit de haven, kunnen bezoekers de veerboot nemen naar Corsica, Calvi, Bastia, Ajaccio en Ile Rousse.

Ajaccio Gids

Ajaccio is de grootste stad op het eiland Corsica, Frankrijk. De stad is gelegen aan de zuidwest kust van Corsica, ongeveer 210 mijl naar het zuiden oosten van Marseille. Haven van de stad is gelegen aan de oostzijde van de oorspronkelijke citadel onder een heuvel met uitzicht op een schiereiland die de haven beschermt. De stad ligt op een beschutte ligging aan de voet van de beboste heuvels aan de noordelijke kust van de Golf van Ajaccio. Misschien wel de beroemdste zoon van de stad is Napoleon Bonaparte, die werd geboren in 1769 in de Casa Buonaparte die nu open voor het publiek. Iedereen, van individuele reizigers tot-romantiek op zoek naar koppels en gezinnen zullen houden van zwerven rond het centrum, vol met mellow-gestemde gebouwen en bruisende cafés, en de grote jachthaven en de trendy route des Sanguinairesweg gebied, een paar kilometer naar het westen.

Ajaccio is uitgegroeid tot een belangrijke tussenstop voor cruises en is de tweede drukste in Frankrijk, na Marseille, maar voor Nice / Villefranche-sur-Mer en Cannes. Haven van de stad is verbonden met Marseille, Toulon en Nice aan de Franse vasteland op bijna dagelijkse basis. Er zijn ook af en toe links naar het Italiaanse vasteland (Livorno) en naar Sardinië, samen met een seizoensgebonden dienst naar Calvi en Propriano. De twee grote rederijen met diensten vanuit de haven zijn SNCM en Corsica Ferries.