COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Estland

Het is een eerbetoon aan de veerkracht van de Esten die gedurende de tien jaar sinds de Verklaring van Onafhankelijkheid in augustus 1991 hun land hebben omgevormd van een stugge buitenpost van de voormalige Sovjet-Unie tot een levensvatbare natie met de meest stabiele economie in de Baltische regio. Dit is nog indrukwekkender door het feit dat de Esten hun eigen land amper dertig jaar uit het verleden achthonderd hebben geregeerd. Een Fins- Oegrische volk verwant aan de Finnen, de Esten zijn omringd door machtige, oorlogszuchtige buren. De eerste om Estland te veroveren waren de Denen, die aan het begin van de dertiende eeuw arriveerde, ze waren op hun beurt opgevolgd door de Duitse kruistocht ridders, Zweden en vervolgens Russen. Na het midden van de negentiende - eeuwse cultuur en taal revival bekend als het Nationale Ontwaken, de ineenstorting van Duitsland en het tsaristische Rusland, de Esten kregen hun onafhankelijkheid in 1918.

Hun korte vrijheid tussen de twee wereldoorlogen werd geblust door de Sovjets in 1940 en Estland is weer uit het zicht verdwenen.

Toen het land weer vrij was van de Sovjet-Unie in 1991, zo'n veertig procent van de bevolking waren Russen die aangemoedigd waren om zich daar te vestigen tijdens het Sovjettijdperk.

Populaire veerbootmaatschappijen

  • 2 Afvaarten / Dag 16 uur
  • Prijsaanvraag
  • 4 Afvaarten / Dag 2 uur 27 min
  • Prijsaanvraag
  • 11 Afvaarten / Dag 9 uur 15 min
  • Prijsaanvraag

Estland klantenrecensies

 • "Rust aan boord"

  Heerlijke overtocht, probleemloos ingecheckt, rustig kunnen zonnen, mooie inrichting van de bars.

  Lees meer Lees minder
 • "Heerlijke reis"

  De organisatie van Directferries is onberispelijk. Via internet een bootreis boeken in een ver land, met zoveel keus is geweldig. De boottocht is een feest. Een groot sterk schip met veel faciliteiten, vriendelijke bemanning en punctuele aansluiting. Heel goed.

  Lees meer Lees minder
 • "een mini cruise"

  aanbevolen reisje tussen Helsinki en Tallinn, niet lang en heel mooi.

  Lees meer Lees minder
 • "Directferries en Viking LIne"

  Via Directferries makkelijk boeken. Viking Line exploiteert moderne ferries in de Oostzee. Zeer tevreden.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Estland