Helsinki naar Tallinn Veerboot

De Helsinki Tallinn veerdienst verbindt Finland met Estland en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. Tallink Silja varen tot maximaal 6 keer per dag, Viking Line 3 keer per dag & de veerdienst van Eckerö Line vaart tot maximaal 3 keer per dag.

Er is een totaal van 12 overtochten per dag op de Helsinki Tallinn route tussen Finland en Estland en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Helsinki - Tallinn Veerbootmaatschappij

 • Tallink Silja
  • 6 Afvaarten / Dag 2 uur
  • Prijsaanvraag
 • Viking Line
  • 3 Afvaarten / Dag 2 uur 15 min
  • Prijsaanvraag
 • Eckerö Line
  • 3 Afvaarten / Dag 2 uur 10 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Helsinki Tallinn tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Helsinki Tallinn boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Helsinki Tallinn Veerboot klantenrecensies

 • "Prima"

  Goede overtocht. Sommige ruimten een beetje koud. Prijzen koffie prima.

  'Marjolijn' reisde mee op de route Helsinki Tallinn met Eckerö Line aan boord de Finlandia

  Lees meer Lees minder
 • "Uitstekend!"

  Prima Ferrie. Enorm veel keuze uit zitplaatsen± rustig, met muziek, met bar, met uitzicht, onder de mensen, of juist afgezonderd. WiFi aan boord. Snelle afhandeling bij boarden en ont-boarden. lage prijs. Kortom UITSTEKEND.

  'Frederik Willem' reisde mee op de route Helsinki Tallinn met Eckerö Line aan boord de Finlandia

  Lees meer Lees minder
 • "Prettige vaart met Viking Line"

  We zijn van Helsinki naar Tallinn gevaren met Viking Line. Het is een mooi schip, met genoeg voorzieningen, zoals restaurants en een winkel. De toiletten waren redelijk schoon. Er was genoeg zitruimte en er was zelfs een Bingo.

  'Judy' reisde mee op de route Helsinki Tallinn met Viking Line aan boord de Mariella

  Lees meer Lees minder
 • "alles prima in orde !"

  Eerste keer boeking via directferries. Administratie vooraf was correct en ter plaatse was het zeer eenvoudig om boardingpas te bekomen. Reis gemaakt met de Superstar . Prima schip met prachtig panoramisch uitzicht vanuit de bar.

  'Ronny' reisde mee op de route Helsinki Tallinn met Tallink Silja aan boord de Tallink Superstar

  Lees meer Lees minder

Helsinki Gids

Helsinki is de hoofdstad van Finland en is gelegen in de regio Uusimaa in het zuiden van Finland, aan de oever van de Golf van Finland. De stad ligt ongeveer 80 km ten noorden van Tallinn in Estland, 400 km ten noordoosten van Stockholm in Zweden en 300 km ten westen van St. Petersburg in Rusland. De stad is de belangrijkste politieke, financiële, commerciële en culturele centrum van Finland en wordt beschouwd als één van Noord-Europa's grootste steden.
Er is veel te doen en te zien in Helsinki. Het Nationaal Museum van Finland, het grootste museum van Helsinki, heeft een grote historische collectie die tot de prehistorie teruggaat. Het museum is gevestigd in een neomedieval kasteel, die zelf een toeristische attractie. Andere musea in de stad zijn de Helsinki City Museum, het Finse National Gallery en het Design Museum.
De haven van Helsinki is de grootste haven in Finland en de tweede grootste van alle Scandinavische landen. Er zijn drie havens en zes passagiersterminals die meer dan negen miljoen passagiers per jaar verwelkomen. Veerboten varen dagelijks naar Stockholm in Zweden, Travemünde in Duitsland en naar Tallinn in Estland.

Tallinn Gids

Tallinn is de grootste stad en de hoofdstad van Estland. De stad is uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de industrie en de regionale politiek, en is vol van cultuur met vele attracties voor bezoekers om te genieten. De stad werd gesticht in het begin van de 13e eeuw ligt naast de Golf van Finland. Tallinn is de thuisbasis van een belangrijke zeehaven en biedt een duidelijke middeleeuwse karakter in vele delen van de stad, met name rond de monumentale oude stad. Met een doolhof van kronkelende steegjes, eindeloze kerktorens torenhoog in de lucht, en goed bewaarde forten en torentjes, Tallinn viert haar rijke erfgoed bij elke mogelijke kans. De Toompea gebied is waar veel van de meest ongewone bezienswaardigheden van Tallinn wonen, zoals het Toompea kasteel (Castrum Danorum) en ook de spectaculaire heuveltop Alexander Nevski-kathedraal, een belangrijke orthodoxe gebouw, dat op het laatst werd gewaardeerd door de bewoner Esten, die voor velen jaar kwalijk zijn Russische afkomst. Tallinn is ook de thuisbasis van vele andere bezienswaardigheden, zoals het 13e-eeuwse stadhuis (Raekoda), dat is een zeer imposant gebouw en de leiding over de Raekoja Plats, met zijn hoge torenspits overgoten met een iconische bronzen beeld van een jonge jongen, die de stad bewaakt en staat bekend als 'Old Thomas'.