Mariehamn naar Tallinn Veerboot

De Mariehamn Tallinn veerdienst verbindt Ålandeilanden met Estland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Tallink Silja. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 9 uur.

Mariehamn Tallinn vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Mariehamn - Tallinn Veerbootmaatschappij

  • Tallink Silja
    • 7 Afvaarten / Week 9 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Mariehamn Tallinn tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Mariehamn Tallinn boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Mariehamn Gids

Mariehamn is de hoofdstad van Åland, is een autonoom gebied onder Finse soevereiniteit. Net als alle steden op Åland, Mariehamn is eentalig Zweeds-sprekende en ongeveer 88% van de inwoners spreken de taal als hun moedertaal. Het merendeel van de winkels van de stad en de vele restaurants en cafés bevinden zich in de Torggatan voetgangerszone in het centrum van Mariehamn. Het plein herbergt de zetel van de macht, de SjälvstyrelsegArden, die Aland parlement en provinciale overheid, het stadhuis en het regeringsgebouw. Op de helling tot aan het gemeentehuis is er een standbeeld van Tsarinna Maria Aleksandrovna, die haar naam gaf aan de pas gestichte stad in 1861. Mariehamn beschikt over meerdere gebouwen ontworpen door de Finse architect Lars Sonck, die als kind naar Åland verhuisde. Zijn gebouwen zijn onder andere de kerk van Mariehamn (1927), het hoofdgebouw van de Aland Maritime College (1927) en het gemeentehuis (1939). Hilda Hongell ontwierp ook verschillende gebouwen, hoewel slechts een paar nog te zien zijn.

Mariehamn is gelegen op een schiereiland en heeft twee belangrijke havens, één aan de oostelijke oever en een op de westelijke oever. Beide havens blijven ijsvrij voor bijna het hele jaar en beide zijn niet-getij. De westelijke haven is een internationale haven die dagelijks diensten heeft naar Zweden, Estland en het vasteland van Finland. Het Oostelijk Havengebied is voorzien van één van de grootste jachthavens van Scandinavië.

Tallinn Gids

Tallinn is de grootste stad en de hoofdstad van Estland. De stad is uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de industrie en de regionale politiek, en is vol van cultuur met vele attracties voor bezoekers om te genieten. De stad werd gesticht in het begin van de 13e eeuw ligt naast de Golf van Finland. Tallinn is de thuisbasis van een belangrijke zeehaven en biedt een duidelijke middeleeuwse karakter in vele delen van de stad, met name rond de monumentale oude stad. Met een doolhof van kronkelende steegjes, eindeloze kerktorens torenhoog in de lucht, en goed bewaarde forten en torentjes, Tallinn viert haar rijke erfgoed bij elke mogelijke kans. De Toompea gebied is waar veel van de meest ongewone bezienswaardigheden van Tallinn wonen, zoals het Toompea kasteel (Castrum Danorum) en ook de spectaculaire heuveltop Alexander Nevski-kathedraal, een belangrijke orthodoxe gebouw, dat op het laatst werd gewaardeerd door de bewoner Esten, die voor velen jaar kwalijk zijn Russische afkomst. Tallinn is ook de thuisbasis van vele andere bezienswaardigheden, zoals het 13e-eeuwse stadhuis (Raekoda), dat is een zeer imposant gebouw en de leiding over de Raekoja Plats, met zijn hoge torenspits overgoten met een iconische bronzen beeld van een jonge jongen, die de stad bewaakt en staat bekend als 'Old Thomas'.