COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Ålandeilanden

Een Zweedse sprekende regio van Finland, Åland bestaat uit 6500 eilanden en eilandjes; het grootste eiland is de thuisbasis van 90% van de bevolking, en staat bekend als Fasta Åland of het belangrijkste eiland.

Gelegen aan de Oostzee, Åland is de kleinste regio van Finland, en terwijl er duizenden geregistreerde eilanden zijn, slechts ongeveer tachtig daadwerkelijk zijn bewoond. Met een bevolking van ongeveer 28.500 personen, misschien niet de drukste plaats ter wereld, het eiland heeft veel te bieden aan zowel bewoners en toeristen.

Als het om activiteiten en attracties gaat, Åland heeft voor elk wat wils. De verbluffende typische Finse landschappen en vergezichten, fervente wandelaars en wandelaars zullen genieten van het verkennen van de bossen, bergen en kustgebieden, terwijl iedereen die van kunst en cultuur geniet is goed verzorgd met tal van musea, bezienswaardigheden en winkels die lokale ambachten verkopen.

Iedereen die meer wilt weten over de rijke geschiedenis van Åland moet met een bezoek aan een paar van de lokale monumenten, musea en attracties beginnen. Jan Karlsgarden is een typische boerderij uit de jaren 1800, en laat bezoekers zien hoe het leven was op de eilanden voor de modernisering en technologie, terwijl de twaalf middeleeuwse kerken zijn goede voorbeelden van historische architectuur van Åland. Een van de mooiste historische bezienswaardigheden is echter het kasteel van Kasteholm, gebouwd in de jaren 1300, en een rijke en boeiende verleden heeft.

De reis naar Åland per boot staat bekend als een van de meest aangename van Scandinavië. De eilanden liggen op het halverwege tussen Stockholm en Helsinki, en de boot gaat langs diverse eilanden en majestueuze kusten; veel mensen kiezen daarom ervoor om de boot te nemen in plaats van te vliegen.

De schepen zelf zijn ongelooflijk groot en zeer goed uitgerust; ze lopen meerdere keren per dag, en passagiers kunnen gebruik maken van diverse faciliteiten, waaronder restaurants, belastingvrij winkelen en on-board entertainment.

Er zijn verschillende ferry routes vanaf verschillende landen, waaronder Zweden, Estland en Finland aangeboden door grote veerbootmaatschappijen in de regio - waaronder Eckero Line, Tallink Silja en Viking Line.

De Åland-eilanden zijn ongelooflijk toegankelijk; er zijn tal van inter-eiland veerboten die gratis zijn voor passagiers. Elke eiland is ook gemakkelijk te bereiken, met opties zoals de stad en land bussen, taxi's en autoverhuurbedrijven maken het verkennen van Åland eenvoudig, stress-vrij en plezier.

Populaire veerbootmaatschappijen

  • 11 Afvaarten / Dag 5 uur 25 min
  • Prijsaanvraag

Ålandeilanden klantenrecensies

 • "Directferries en Viking Line"

  Het is makkelijk reserveren via Directferries. Viking Line exploiteert moderne ferries in de Oostzee, met een groot aantal faciliteiten aan boord.

  Lees meer Lees minder
 • "very good "

  The service is very good.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Ålandeilanden