Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2673 routes vanuit 690 havens.

Gewaardeerd door meer dan 2.5 miljoen klanten.

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Schotland

Schotland is het noordelijkste van de vier landen die deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, en deelt een 60 mijl lange landgrens met Engeland in het zuiden en wordt gescheiden van Noord-Ierland door de North Channel van de Ierse Zee.

Schotland is een levendige en opwindende land, met een breed scala van culturen en een buitengewoon rijke erfgoed.

Wat maakt Schotland enorm populair toeristische bestemming is de enorme scala aan attracties en activiteiten verpakt in zo'n klein en toegankelijk land.

U kunt het land met gebruik van georganiseerde reizen verkennen of in uw eigen tempo, en genieten van de levendige, kosmopolitische entertainment van de dorpen en steden, de rijkdom van de culturele en artistieke activiteiten het hele jaar door, diverse gerechten proeven, dramatische en kleurrijke geschiedenis en het natuurlijke erfgoed van het land verkennen. Kijk toe vanaf de zijlijn of neem een meer actieve rol in een breed scala van sportieve bezigheden.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • P&O Irish Sea
  • Prijsaanvraag
 • Stena Line
  • Prijsaanvraag
 • Pentland Ferries
  • Prijsaanvraag
 • Northlink Ferries
  • Prijsaanvraag

Schotland klantenrecensies

 • "reis naar oslo"

  Een goed e en fijne reis met stena lijn van frederikshavn naar oslo en terug

  Lees meer Lees minder
 • "Hoek van Holland - Harwich"

  Het was een mooi begin van onze vakantie. Hartelijk ontvangen prima diner gehad en een prachtige sunset onderweg. Hele gezellige sfeer aan boord mooie hut met uitstekende bedden. Heerlijk geslapen en 's morgens lekker ontbeten. Kortom een dikke plus.

  Lees meer Lees minder
 • "onze ervaringen met Stena Line"

  Wij (mijn vrouw, dochter en ikzelf) hebben uitstekende ervaringen met de overtocht van Cherbourg naar Rosslare retour met Stena Line. Met name de terugreis was heel bijzonder. Onze dochter woonde en studeerde tijdelijk in Ierland en ze ging met ons terug naar Nederland per boot. Op de dag van vertrek uit Ierland had ze haar portemonnee met paspoort in een supermarkt laten liggen in een andere plaats. Doordat een taxichauffeur het net op tijd kwam brengen, kon ze nog tijdig inchecken op de boot en meevaren naar Frankrijk. Hierbij kregen we alle medewerking van een medewerkster van Stena Line in Rosslare. Zij zorgde ervoor dat ze na de officiële inchecktijd alsnog meekon op het laatste moment. Hiervoor onze bijzondere waardering. Ook de service en voorzieningen aan boord waren prima.

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht"

  We hadden deze overtocht geboekt met een oldtimer. Wat we erg fijn vonden was dat we met de oldtimer een apart plekje op een laag dek kregen bij een paar andere oldtimers. Zo hoefden we geen spannende manouvres te maken om op een hoger dek uit te komen. We konden zo aan boord rijden en parkeren.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Schotland