Boek uw overtocht naar Lerwick

Vanuit de veerhaven van Lerwick in Shetland Eilanden vertrekken veerboten naar Aberdeen & Kirkwall. U kunt kiezen uit 10 afvaarten / week vanuit de haven van Lerwick in Shetland Eilanden naar Schotland & Orkney Eilanden.

Vaartijden variëren van 5 uur 30 minuten op de Kirkwall veerdienst tot 12 uur op de Aberdeen veerdienst.

Deze pagina toont een kort overzicht, maar sommige overtochten zijn seizoensgebonden. Wij raden u dan ook aan om de actuele vertrektijden en prijzen te raadplegen via onze Lerwick tariefzoeker.

Lerwick Havenkaart

Klik voor Kaart

Lerwick Veerdiensten

 • Northlink Ferries
  • 7 afvaarten / week 12 uur
  • Prijsaanvraag
 • Northlink Ferries
  • 3 afvaarten / week 5 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Lerwick Gids

Lerwick is een naam uit Oudnoors en de lokale afstammeling, en Norn werd gesproken in Shetland tot het midden van de 19e eeuw. De woorden Ler Wich betekenen modderige baai. De bijbehorende Noorse naam is Leirvik. Leir betekent klei en vik betekent baai. Het hele jaar, de beschutte haven gelegen in het hart van de stad verwelkomt veerboten, vissersboten, olie - rig bevoorradingsschepen en een verscheidenheid van meer gespecialiseerde vaartuigen, waaronder seismisch onderzoek en zeeschepen uit de hele Noordzee. In de zomer, de kades komen tot leven met lokale pleziervaartuigen, bezoekende jachten, cruiseschepen, historische schepen, zoals de gerestaureerde Swan, en af en toe een groot zeilschip. Achter de haven ligt het compacte centrum, bestaande uit een lange hoofdstraat, Commercial Street; en vanaf hier smalle straatjes, bekend als "closses", stijgen westwaarts naar de laat-Victoriaanse nieuwe stad. De aantrekkelijk Commercial Street, bekleed met tegels is nog steeds de kern van de stad.

Hoe kom je in Lerwick Veerboot Haven

 • Lerwick Haven Adres

  Holmsgarth, Lerwick, ZE1 0PR

 • Lerwick Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Lerwick vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Lerwick Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!