COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Lerwick - Aberdeen is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Shetland Eilanden naar Schotland pagina.

Lerwick - Aberdeen Veerbootmaatschappij

    • 7 Sailings Weekly 12 hr
    • Get price

Lerwick naar Aberdeen Veerboot

De Lerwick Aberdeen veerdienst verbindt Shetland Eilanden met Schotland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Northlink Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 12 uur.

Lerwick Aberdeen vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Lerwick Gids

Lerwick is de hoofdstad en de belangrijkste haven van de Shetland-eilanden in Schotland. Lerwick ligt ongeveer 160 km van de noordoostelijke kust van Schotland, 340 km ten noorden van Aberdeen en 370 km ten westen van Bergen, Noorwegen. De stad ligt aan de oostkust van het vasteland van Shetland. De stad heeft vele voorzieningen die normaal gesproken alleen aangetroffen worden in grotere steden in het Britse vasteland. De stad heeft veel ontspanning en entertainment faciliteiten met een breed scala aan bars en nachtclubs. De stad is gecentreerd rond de drukke haven, terwijl Hay's Dock, ooit het centrum van de visserij-industrie en de scheepsbouw nu de thuisbasis is van de prachtige Shetland Museum en Archief.

De haven is het meest noordelijke gelegen haven van Verenigd Koninkrijk, op het kruispunt van de Noordzee en het noorden van de Atlantische Oceaan. Lerwick haven heeft een nieuwe verhoogde passagier loopbrug om de nieuwste roll-on, roll-off-veerboten tegemoet te komen. Northlink Ferries verzorgt dag-en avondtochten tussen Lerwick en Aberdeen, met regelmatig tussenstops in Kirkwall op de Orkney-eilanden. De Shetland Islands gemeente biedt ook een ro-ro-veerdienst naar Out Skerries en Bressay vanuit een terminal in het centrum van de stad.


Aberdeen Gids

De stad Aberdeen is de derde meest bevolkte stad in Schotland en is gelegen aan de noordoostelijke kust van Schotland. Architectuur van de stad staat bekend om zijn gebruik van graniet, die op zijn beurt heeft geleid tot de stad vaak wordt genoemd de "Granite City". Aberdeen is al lang bekend om zijn 45 parken en tuinen, en stadsbreed bloemenpracht die twee miljoen rozen, 11.000.000 narcissen en 3.000.000 krokussen bevatten. De stad heeft de Royal Horticultural Society Brittannië twintig keer en de grote stad categorie elk jaar sinds 1968 gewonnen in Bloei 'Beste Binnenstad' award tien keer, de totale Schotland in Bloom competitie.

De haven van Aberdeen is goed verbonden door weg, spoor en lucht, vanwege de uitstekende infrastructuur voor transport. De faciliteiten op de terminal zijn beperkt tot een supermarkt en een koffiebar. De terminal biedt goede voorzieningen voor gehandicapte reizigers, maar bezoekers met speciale behoeften moeten contact opnemen met hun ferrymaatschappij. Er zijn regelmatige diensten van de haven naar Lerwick op de Shetland-eilanden met een vaartijd van ongeveer 1 uur en 30 minuten. Er zijn ook drie afvaarten per week naar Kirkwall met een vaartijd van ongeveer 6 uur.