Boek uw overtocht naar Stromness

De veerhaven van Stromness in Orkney Eilanden verbindt u met Scrabster in Schotland met een keuze uit 21 ferry overtochten per week. De duur van de Stromness naar Scrabster overtocht uit 1 uur 30 minuten en het kruispunt wordt bediend door Northlink Ferries.

Stromness Havenkaart

Klik voor Kaart

Stromness Veerdiensten

 • Northlink Ferries
  • 3 afvaarten / dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Stromness Gids

Stromness is een van de meest betoverende havens, de schilderachtige waterkant een optocht van kleine zandstenen steigers en leistenen daken genesteld onder de groene heuvel van Brinkies Brae. De natuurlijke beschutte haven (bekend als Hamnavoe) werd gebruikt in Viking tijden, maar de stad zelf werd pas bekend in de achttiende eeuw.

De oude stad van Stromness ligt aan de kustlijn, de enige straat, een smalle zaak, gebouwd lang voor de komst van auto's, nog altijd geplaveid met grote tegels en gevoed door een dicht netwerk van steegjes of sluit. Het centrale deel, dat bij de Stromness Hotel begint, staat bekend als Victoria Street. Aan de oostzijde van de straat, de huizen zijn gevel-eindigen-op de waterkant, en oorspronkelijk zou iedere huis zijn eigen pier hebben, dat maakte het kopen en verkopen van goederen aan passerende schepen makkelijker.

Hoe kom je in Stromness Veerboot Haven

 • Stromness Haven Adres

  Ferry Road, Stromness, Orkney, KW16 3BH

 • Stromness Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Stromness vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Stromness Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!