COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Shetland Eilanden

De Shetlandeilanden zijn een eilandgroep in de Atlantische Oceaan, ten noordoosten van het vasteland van Schotland. De archipel bestaat uit ongeveer 100 eilanden. Slechts 15 van deze eilanden zijn bewoond. Het belangrijkste eiland is Mainland. De hoofdplaats van de Shetlandeilanden is Lerwick.

Wat is er te doen op de Shetlandeilanden?

De Shetlandeilanden liggen in het noordelijkste puntje van het Verenigd Koninkrijk en vormen een toegangspoort tot het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De eilanden stonden honderden jaren lang (tot 1469) onder het bewind van Noorwegen en de Noorse invloed is nog altijd merkbaar. Het dialect dat wordt gesproken op de eilanden bevat oud-Noorse woorden en straatnamen verwijzen naar Noorse helden als koning Harald. Veel huizen op de eilanden zijn gebouwd en ingericht in Scandinavische stijl. De Shetlandeilanden zijn een geweldige bestemming voor sportievelingen. U kunt er prachtige wandel- en fietstochten maken, kajakken, rotsklimmen, zeilen, surfen en golven. In het zuiden van het eiland West Burra bevindt zich de prachtige dakloze kerk St Laurence. Als een mooi historisch beeld wilt krijgen van het leven op de eilanden is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Shetland Museum. Typisch Shetlandse lekkernijen zijn Tattie Soup en de Shetland Black Potato (zwarte aardappel).

Vervoer

De Shetlandeilanden lenen zich uitstekend voor het maken van mooie fietstochten. Daarnaast kunt u de eilanden ook verkennen met de auto en is er een efficiënt openbaar vervoerssysteem met bussen en veerboten.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Als u wilt profiteren van de laagste prijzen en beste beschikbaarheid is het aan te raden om uw overtocht per veerboot naar de Shetlandeilanden zo vroeg mogelijk te boeken. In de zomermaanden kunt u genieten van aangename temperaturen en lange dagen. Op mooie dagen tussen midden mei en midden juli kennen de eilanden maar liefst 19 uur daglicht per dag.

Populaire veerbootmaatschappijen

Shetland Eilanden klantenrecensies

  • "Naar Lerwick"

    Prima overtocht, mooie hut. Vriendelijk personeel.

    Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Shetland Eilanden