Boek uw overtocht naar Scrabster

De veerhaven van Scrabster in Schotland verbindt u met Stromness in Orkney Eilanden met een keuze uit 21 ferry overtochten per week. De duur van de Scrabster naar Stromness overtocht uit 1 uur 30 minuten en het kruispunt wordt bediend door Northlink Ferries.

Scrabster Havenkaart

Klik voor Kaart

Scrabster Veerdiensten

 • Northlink Ferries
  • 3 afvaarten / dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Scrabster Gids

Thurso/Scrabster is het meest noordelijk gelegen stad van het vasteland van Schotland, en de thuisbasis van de meest noordelijke treinstation van het land. Gelegen aan de noordkust van Caithness, zijn de zeewaarts uitzicht gedomineerd door de verre kliffen van Dunnet Head in het noordoosten, en het eiland Hoy in het noorden. Haar oorsprong wordt geopenbaard in haar naam, die afkomstig is uit het Noors voor de rivier van Thor. De Vikingen waren hier goed ingeburgerd al vanaf de 900s, met behulp van de riviermonding als haven en visserij basis. Na de Viking's uitzetting, de stad bleef groeien rond de visserij en handel. Er is weinig overblijfselen uit haar vroege dagen, hoewel het nu dakloos Sint Peters-kerk voor in 1220 werd opgericht. In 1798, Sir John Sinclair van Ulbster bouwde de Nieuwe Stad in het zuiden en westen van de oude stad met brede straten aangelegd op een regelmatig raster. Veel van het oorspronkelijke patroon van beide steden blijft tegenwoordig te zien. In de jaren 1850 ontwikkelde Scrabster tot een belangrijke haven.

Hoe kom je in Scrabster Veerboot Haven

 • Scrabster Haven Adres

  Queen Elizabeth Pier, Scrabster, Caithness, KW14 7UT

 • Scrabster Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Scrabster vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Scrabster Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!