COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Larne - Cairnryan is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Noord Ierland naar Schotland.

Larne - Cairnryan Veerbootmaatschappij

  • 6 Sailings Daily 2 hr
  • Get price

Larne Cairnryan Veerboot klantenrecensies

 • "Overtocht"

  Ik houd me volgende keer weer aanbevolen.

  'European Highlander' travelled on European Highlander

  Lees meer Lees minder
 • "Goede overtocht. "

  Goede overtocht gehad. Fijn dat de kapitein ons op de hoogte hield over de vaartocht in het begin. Was erg goed geregeld. Ook met de aanwijzingen voor de auto.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lees meer Lees minder
 • "super overtocht"

  Aanrader!!

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lees meer Lees minder

Larne naar Cairnryan Veerboot

De Larne Cairnryan veerdienst verbindt Noord Ierland met Schotland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Irish Sea. De veerdienst gaat maximaal 42 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

Larne Cairnryan vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Larne Gids

Larne is een stad en haven gelegen aan de oostkust van County Antrim in Noord-Ierland. De stad heeft een haven die al meer dan 1000 jaar in gebruik is en is tegenwoordig een belangrijke passagiers en vrachthaven. De stad ligt aan de westelijke kant van een smalle inham, waarmee het met de zee wordt verbonden. Aan de oostelijke kant van de inlaat ligt een schiereiland genaamd Island Magee en in het westen ligt de oude vulkanische vorming van Antrim Plateau. De stad ligt slechts 25 mijl van de kust van het Schotse vasteland, maar heeft ook een spectaculair uitzicht op de Mull of Kintyre, Rhins of Galloway, Islay en Paps of Jura.

De haven van Larne is de drukste ferryhaven van Noord-Ierland, en verwelkomt bijna een miljoen passagiers en 200.000 auto's per jaar. De faciliteiten van de haven zijn modern en uitgebreid, met onder andere een geldautomaat, comfortabele lounges, een buffetrestaurant, supermarkt, trein- en busstations en informatie kantoor voor toeristen. De twee belangrijkste veerdiensten van Larne naar het vasteland van Groot-Brittannië zijn naar Cairnryan, waarvan negen dagelijkse overtochten in de zomer worden verzorgd. De overtocht duurt slechts 1 uur en 45 minuten. De tweede dienst is van Larne naar Troon, met twee afvaarten per dag, van maart tot oktober, en met een vaartijd van 2 uur. Een andere dienst naar het Britse vasteland wordt verzorgd door Stena Line, van Larne naar Fleetwood in het noordwesten van Engeland.


Cairnryan Gids

De kleine Schotse dorpje Cairnryan is gelegen aan de oostelijke oever van Loch Ryan in Dumfries en Galloway. Het dorp werd in 1701 opgericht voor de werknemers op de Lochryan Estate, dat een hertenkamp en een bowlingbaan beschikt, en heeft een belangrijke maritieme geschiedenis, die nog steeds met een veerdienst verbindt Schotland en Noord-Ierland. De belangrijkste voorzieningen in het dorp vandaag de dag, zijn de Lochryan Hotel, een aantal bed & breakfasts en pensions, de caravan site gebouwd op de plaats van een oude oorlog camping, Village Shop en de Merchant's House Restaurant.

Het dorp heeft twee ferry terminals die Schotland en Noord-Ierland verbinden. De eerste, geopend in 1973, oorspronkelijk beheerd door Townsend Thoresen en nu door P&O Ferries, verbindt Schotland met de haven van Larne. De tweede op Old House Point wordt beheerd door Stena Line en heeft verbindingen naar de haven van Belfast in Belfast.