Zweden

Hoe u overtochten vanuit Zweden naar Ålandeilanden kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Zweden naar Ålandeilanden. De havens van 3 havens in Zweden worden per boot verbonden met 3 havens in Ålandeilanden.

Er zijn een gecombineerd 93 wekelijkse overtochten en een selectie van 5 Veerboot Routes verzorgd door 4 Veermaatschappijen waaronder Tallink Silja, Viking Line, Finnlines & Eckerö Linjen, met de kortste vaartijd van ongeveer 1 uur 45 minuten (Grisslehamn naar Eckero).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Zweden and Ålandeilanden een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Zweden Ålandeilanden Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Zweden naar Ålandeilanden

Over Zweden:

Zweden is een land in Scandinavië in Noord-Europa. Het grenst aan Noorwegen en Finland en is middels een brug/tunnel verbonden met Denemarken.

Zweden is geweldig voor een vakantie in de buitenlucht. Elke zomer komen veel toeristen voor een eenzame wandeltocht van hut naar hut in de prachtige bergen.

Tevens heeft Zweden 14 UNESCO werelderfgoederen, die bijdragen aan de cultuur, geschiedenis en kunst. Ga naar Stockholm en zie daar; het verleden, het heden en de toekomst van Zweden.

Over Ålandeilanden:

Åland-eilanden (of Åland) is een Zweeds sprekende autonome regio van Finland, gelegen in het hart van Scandinavië tussen de steden Stockholm en Helsinki aan de Oostzee.

Met ongeveer 6700 eilanden, Åland heeft een spannende mix van Zweedse, Finse en Russische cultuur. Ongeveer 90% van de bevolking woont op het hoofdeiland of 'Fasta Åland' zoals plaatselijk bekend. De belangrijkste stad is Mariehamn, terwijl andere kleine gemeenschappen op het hoofdeiland zijn Godby en Eckerö.

Terwijl u naar Åland vanuit Finland en Zweden kunt vliegen, veel bezoekers reizen liever per boot omdat u in staat bent om van de prachtige uitzichten op Zweden, Finland en eilandengroepen van Åland te genieten. De schepen die worden gebruikt zijn de meest luxe schepen en de reis is eigenlijk meer dan een cruise van A naar B.