Finland

Hoe u overtochten vanuit Finland naar Ålandeilanden kunt boeken

Er zijn 4 veerboot routes tussen Finland en Ålandeilanden, met een gecombineerde 55 afvaarten per week. Tallink Silja biedt 3 routes, Turku naar Langnas gaat 7 keer per week, Helsinki naar Mariehamn ongeveer 7 keer wekelijks & Turku naar Mariehamn ongeveer 7 keer wekelijks. Viking Line biedt 3 routes, Turku naar Langnas gaat 7 keer per week, Helsinki naar Mariehamn ongeveer 6 keer wekelijks & Turku naar Mariehamn ongeveer 7 keer wekelijks. Finnlines biedt 1 Route, Naantali naar Langnas die 14 keer wekelijks gaat.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Finland naar Ålandeilanden.

Finland Ålandeilanden Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Finland naar Ålandeilanden

Over Finland:

Finland is een Scandinavisch land in Noord Europa. Het grenst in het westen aan Zweden, in het noorden aan Noorwegen en in het oosten aan Rusland. Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf.

In tegenstelling tot buurlanden Noorwegen en Zweden is Finland tamelijk vlak. Met glooiende vlaktes, meren, lage heuvels en alleen in het verre noorden, bergen. Ook wel 'het land van de duizend meren' genoemd zijn de kusten en meren in Finland een perfecte bestemming voor pleziervaarten.

Over Ålandeilanden:

Åland-eilanden (of Åland) is een Zweeds sprekende autonome regio van Finland, gelegen in het hart van Scandinavië tussen de steden Stockholm en Helsinki aan de Oostzee.

Met ongeveer 6700 eilanden, Åland heeft een spannende mix van Zweedse, Finse en Russische cultuur. Ongeveer 90% van de bevolking woont op het hoofdeiland of 'Fasta Åland' zoals plaatselijk bekend. De belangrijkste stad is Mariehamn, terwijl andere kleine gemeenschappen op het hoofdeiland zijn Godby en Eckerö.

Terwijl u naar Åland vanuit Finland en Zweden kunt vliegen, veel bezoekers reizen liever per boot omdat u in staat bent om van de prachtige uitzichten op Zweden, Finland en eilandengroepen van Åland te genieten. De schepen die worden gebruikt zijn de meest luxe schepen en de reis is eigenlijk meer dan een cruise van A naar B.