COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die hoort bij Spanje. Het eiland ligt ongeveer 400 kilometer uit de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife.

Wat is er te doen op Tenerife?

Tenerife heeft een adembenemend en fascinerend vulkanisch landschap. Het eiland beschikt over schitterende rotsstranden, met echte vulkanische stenen, en uitgestrekte zandstranden. Sportievelingen kunnen een excursie maken naar de populaire vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje. Het afwisselende landschap van Tenerife heeft voor iedereen iets te bieden. Zo strekt het Anaga-gebergte zich uit naar het noordoosten en bevinden zich vlakbij Arico velden met gele klaprozen. Het Teno-gebergte biedt uitzicht op het buureiland La Gomera. In de wateren tussen Tenerife en La Gomera leven maar liefst 28 verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Om deze prachtige zeedieren te spotten kunt u vanuit de havens van Los Cristianos en Los Gigantes tochten maken aan boord van catamarans met glazen bodem. In de wateren rondom Tenerife bevinden zich bovendien geweldige plekken om te duiken en snorkelen. Tenerife is ook een fijne bestemming voor liefhebbers van culinaire hoogstandjes. Op het hele eiland bevinden zich uitstekende restaurants waar u overheerlijke gerechten kunt bestellen zoals papas arrugadas con mojo (Canarische aardappelen met mojo-saus) en rancho canario (een rijke, minestrone-achtige soep).

Vervoer

Tenerife beschikt over twee luchthavens en twee veerhavens. Het eiland is daardoor een verkeersknooppunt voor de Canarische Eilanden. Tenerife is uitstekend te verkennen per auto met scooter. Daarnaast kunt u gebruikmaken van het efficiënte bussysteem.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Tenerife is door middel van veerroutes verbonden met de andere Canarische Eilanden en het vasteland van Spanje. Om verzekerd te zijn van de laagste prijzen is het aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. De beste tijd om af te reizen naar Tenerife is in de maanden mei, juni en juli, als een verkoelend zeebriesje de nodige verfrissing brengt.

Populaire veerbootmaatschappijen

  • 14 Afvaarten / Dag 1 uur 55 min
  • Prijsaanvraag
  • 13 Afvaarten / Dag 5 uur 15 min
  • Prijsaanvraag

Tenerife klantenrecensies

 • "Relaxed"

  Een heerlijk ontspannen begin van de dag. Zonnetje komt op boven het kleine vissershaventje van Puerto de Las Nieves bij Agaete. Ik kom bij de wagen waar ik mijn bagage in een locker kan opbergen zodat ik mijn zware koffer niet mee hoef te slepen aan boord. Er moet een euro in het slot op het deurtje maar ik heb slecht 50 cent muntjes. Dus ik vraag aan aan bemanninglid van de Ferry of hij kan wisselen. Hij loopt helemaal met me mee en stopt mij zware koffer voor mij in een hokje op de kar en doet een euro in het slotje, maar mijn koffer is net te groot en dus moet het in een ander hokje. Maar dat paste ook weer niet en dus zocht hij naar een derde hokje. Weer mijn veel te zware koffer uit de kar en er verderop weer ingetilt en toen paste het. Ik dank de man hartelijk en wil hem mijn 50 cent muntjes geven...maar daar wilde hij niets van weten. Hij betaalde met een vriendelijk glimlach dus gewoon mijn bagage hokje voor me.....nou hoe leuk begind dan de reis al?

  Lees meer Lees minder
 • "Familiebezoek"

  Het was voor ons de eerste keer met een veerboot, dat was best spannend, wij wisten niet dat het een snelle boot was ( wel lekker ) , waar we niet op en dek of naar buiten konden (jammer) .

  Lees meer Lees minder
 • "Agaete / Tenerife"

  Boot vertrok goed op tijd en ook op terugweg. Was n relaxte reis.

  Lees meer Lees minder
 • "Verrassend!"

  Alles netjes en zeer aardig personeel. De reis vloog om. En als klap op de vuurpijl: alle maaltijden zijn inbegrepen!!

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Tenerife