Toremar

Toremar verzorgt veerdiensten vanuit de kust van Toscane in Noordwest-Italië naar de eilanden Elba, Giglio, Capraia en Pianosa in de Tyrreense Zee.

Toremar (Toscana Regionale Marittima) biedt op jaarbasis zo'n 8000 comfortabele en betrouwbare overtochten aan in alle weersomstandigheden. De maatschappij vervoert ieder jaar zo'n 1,5 miljoen passagiers. Sinds 2011 worden de veerdiensten van Toremar aangeboden onder de vlag van de grote veerbootmaatschappij Moby Lines.

De vloot van Toremar bestaat uit 8 moderne schepen. Ieder schip is uitgerust met roll stabilisers waardoor de overtochten over de Tyrreense Zee altijd soepel verlopen. Aan boord bevinden zich fantastische voorzieningen zoals airco, cafetaria's, zonnedekken en speelruimtes voor de kinderen. Alle boten van Toremar zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het grootste schip, de Rio Marina Bella, heeft voldoende capaciteit voor 900 passagiers terwijl het kleinste schip, de Schiopparella Jet, ruimte biedt aan 145 passagiers.

Bekijk Toremar dienstregelingen, prijzen en boek Toremar ferry tickets met directferries.be. Op zoek naar een alternatieve route of veerbootmaatschappij? Geen zorgen, we zullen Toremar ook vergelijken met alternatieve veerbootmaatschappijen.

Lees meer Lees minder

Alle Toremar routes

Toremar klantenrecensies.

 • "heerlijke, ontspannende overtocht van vasteland naar eiland Elba op veilige boot met veel accomodati"

  afspraken zeer correct gerespecteerd (vertrek naar en van eiland op tijd - reistijden volkomen gerespecteerd) geen overbodige administratieve rompslomp aan boord alle accomodatie aanwezig om vakantiegevoel te stimuleren: oa. gezellige binnenbar - ruim dek met zicht op zee en de kusten zeer vriendelijk personeel

  'Hendrik' reiste met Toremar

  Lees meer Lees minder
 • "Slechte service Direct Ferries"

  Online boeking liep niet goed. Na betaling geen bevestiging. Later bleek dat een collega ditzelfde ook had meegemaakt. Daarna geboekt met kantoor. Drama. Uitleg. Er was wel plek voor een grotere/hogere auto, maar niet voor onze auto (Fiat Panda). Geld echter wel afgeschreven. Geen excuses, alleen verklaring. Er kon wel geboekt worden op een ander tijdstip, maar dan duurder. Antoinette van Direct Ferries kan geen beslissingen nemen buiten het gangbare protocol. Ofwel take it or leave it. Geld terug gaat pas in de loop van de volgende week gebeuren (geboekt op za 22/7). Er is geen verantwoordelijke aanwezig die beslissingen kan nemen. Uiteindelijk ruim een half uur aan de telefoon gehangen. Uiteindelijk te woord gestaan door Mohammed, die de boeking wilde bevestigen. Zeer slechte service en met de rug tegen de muur. Geld afgeschreven en volgende dag een reservering op Elba. Triest dat later bleek dat een collega hetzelfde had meegemaakt een jaar eerder. Weinig verbetering dus. De overtocht met Moby Lines (niet met Toremar) verliep overigens soepel en vlot. Groet, Wim Schutte

  'Willem' reiste met Toremar

  Lees meer Lees minder
 • "Van Piombino naar Portoferraio op het eiland Elba."

  Als je naar Elba wilt kun je prima met de ferry van Toremar of Moby daar naartoe varen. Ik heb de reis geboekt bij Direct Ferries. Doe dit wel een paar dagen van te voren. Na betaling krijg je jouw boeking bevestigd per e-mail, dit is gelijk je entree bewijs. In de e-mail zit ook een streepjes code. Maar die streepjescode wordt later aan je e-mail toegevoegd, als Direct Ferries de centen binnen heeft, vandaar op tijd boeken. In het voor- en naseizoen kun je ook op de havens bij de loketten een overtocht boeken. Ik heb liever zekerheid en een goede prijs, dus boek ik bij Direct Ferries. Bij de oprit naar de Ferry staat een medewerker in oranje kleding, je laat de e-mail zien via je telefoon en dat is voldoende, dus uitprinten is niet nodig.

  'Gerrit Herman' reiste met Toremar

  Lees meer Lees minder
 • "Weetje.."

  Goede maatschappij, prima behandeling en iets goedkoper dan naar Portoferraio. Wel minder frequent. Door de reservering in NL dachten we, via de print, ook al in het bezit te zijn van de boarding in Piombino. NEE dus! Tijdens het laatste half uurtje, toen het onze beurt was om het schip op te rijden, toch nog haasten naar het kantoortje, waar met onze print uit NL, twee andere formulieren werden uitgeprint, die bij elke overtocht van het retourtje, werden ingenomen. We hebben deze info gemist bij het boeken. En ook bij de slagboom/het toegang verkrijgen tot het havengebied werd hierover niets meegedeeld. INFO kan duidelijker!

  'Arend' reiste met Toremar

  Lees meer Lees minder