COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Piombino - Portoferraio is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Alternatieven voor Piombino - Portoferraio

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Italië naar Elba.

Aan boord van de schepen

Piombino - Portoferraio Veerbootmaatschappij

  • 28 Sailings Weekly 1 hour
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 45 min
  • Get price
  • 99 Sailings Weekly 40 min
  • Get price
  • 8 Sailings Daily 1 hour
  • Get price

Piombino Portoferraio Veerboot klantenrecensies

 • "To recommand Piombiono-Portoferraio"

  Stipt en snel 

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima geregeld!"

  Staat duidelijk aangegeven. Wij waren te vroeg voor de boot en medewerker gaf ons de tip om de tijd te wijzigen in het kantoor zodat we een boot eerder konden nemen.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Fijne boot "

  Genoeg zit en sta ruimte, speelruimte voor de kinderen en catering prima voor elkaar! 

  'Moby Kiss' travelled on Moby Kiss

  Lees meer Lees minder
 • "relaxed "

  Snelle boarding unboarding. Airconditioning aan boord. Ook mogelijkheid buiten op dek te genieten.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Piombino naar Portoferraio Veerboot

De Piombino Portoferraio veerdienst verbindt Italië met Elba en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Moby Lines varen tot maximaal 28 keer per week, Corsica Ferries 3 keer per dag, Toremar 99 keer per week & de veerdienst van Blu Navy vaart tot maximaal 8 keer per dag.

Er is een totaal van 30 overtochten per dag op de Piombino Portoferraio route tussen Italië en Elba en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Piombino Gids

Piombino is een Italiaanse havenstad in de provincie Livorno in Toscane. De stad is gelegen op de grens tussen de Tyrreense Zee en de Ligurische Zee. Piombino ligt als het ware recht tegenover het eiland Elba, aan de noordkant van de regio Maremma. Piombino was oorspronkelijk een Etruscische haven en vormde in de Middeleeuwen een belangrijke haven binnen de republiek Pisa. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Piombino is augustus, wanneer het Agosto con Gusto plaatsvindt. Dit geweldige festival is een ode aan de culinaire tradities van de stad en u heeft de kans om geweldige gerechten en wijnen uit te proberen. Bezoekjes aan het Castello di Populonia en het Citadel mogen eveneens niet ontbreken. In Piombino zijn nog veel sporen te vinden van het Etruskische en Romeinse verleden. Actievelingen kunnen wandel- en fietstochten maken langs de kustlijn in de richting van de moderne haven van Salivoli. Vanuit de haven van Piombino varen veerboten rechtstreeks naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba ligt op slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.


Portoferraio Gids

Portoferraio ligt aan de noordoostkust van het Italiaanse eiland Elba. Portoferraio is een van de oudste steden op het eiland met wortels die teruggaan naar de Liguriërs, Etrusken en de oude Grieken. Uiteindelijk werd Portoferraio een Romeinse kolonie genaamd Fabricia. De stad stond ook onder het bewind van Cosimo I dei Medici, die de stad opnieuw vormgaf en de naam veranderde naar Cosmopoli. Populaire toeristische attracties in Portoferraio zijn onder andere de Romeinse kerk Santo Stefano alle Trane, Villa dei Mulini en Villa San Martino, het Etruskische fort Castiglione, het Pinacoteca Foresiana, het internationale kunstcentrum Italo Bolano en de botanische tuin van Ottone.

Op een paar kilometer afstand van Portoferraio, in de richting van Bagnaia, ligt de inham van Le Grotte, waar bezoekers de overblijfselen kunnen bewonderen van een villa uit de Romeinse tijd. Dit grote complex bevat onder andere grote terrassen die uitkijken over zee en een zwembad met verwarming en watercirculatiesysteem. Zo krijgt u een geweldige inkijkje in het leven van de Romeinen.

Vanuit de haven van Portoferraio vertrekken dagelijks veerboten naar Plombino, Bastia en Cavo.