Pianosa
Rio Marina
Veerboten naar Elba
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Pianosa naar Rio Marina Veerboot

De Pianosa Rio Marina veerdienst verbindt Pianosa Eiland met Elba. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Toremar. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 50 minuten.

Pianosa Rio Marina vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Pianosa Eiland naar Elba.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Pianosa naar Rio Marina?

  De reistijd per veerboot van Pianosa naar Rio Marina is ongeveer 1h 50m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Pianosa naar Rio Marina?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Pianosa naar Rio Marina en dat is
  • Toremar
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Pianosa naar Rio Marina?

  Boek overtochten van Pianosa naar Rio Marina via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Pianosa naar Rio Marina?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Pianosa naar Rio Marina reizen met
  • Toremar
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Pianosa naar Rio Marina?

  Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Pianosa naar Rio Marina?

  Nee, huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.

Pianosa Gids

Pianosa is een klein eiland dat deel van de Italiaanse Toscaanse Archipel vormt en ligt 13 km ten zuidwesten van het eiland Elba, beroemd door Napoleon. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante kilometer en ligt 22 m boven de zeespiegel op het hoogste punt. Het eiland is onderdeel van de Arcipelago Toscano National Park, en is een Marine Protected Area, waar het niet mogelijk is om te vissen, duiken, of verankering zonder speciale vergunning. Pianosa kan niet worden beschouwd als een eiland als de anderen in het gebied, omdat het geen winkels of andere gemeenschappelijke toeristische attracties te bieden heeft. Bezoekers vinden dit een unieke en rustige sfeer. Wat Pianosa echt bijzonder maakt is de lucht en de emoties en sfeer op het eiland.

De enige manier om het eiland te bezoeken is door contact op te nemen met een speciale tourmaatschappij om uw reis te organiseren. Het maximum aantal bezoekers per dag is 400 personen. Een speciale vergunning is vereist om het eiland te kunnen bezoeken. Er zijn twee veerboten die genomen kunnen worden door toeristen die het eiland willen bezoeken: een vanaf Piombino en de andere vanaf het eiland Elba.


Rio Marina Gids

Rio Marina is gelegen op het oostelijke deel van het eiland Elba, in een kleine inham omgeven door heuvels. Deze heuvels worden gekenmerkt door een rode aarde zij wegens ijzeroxyde mijnbouw die in het verleden plaatsgevonden. In dit gebied nam het ijzeroxide extractie plek zo ver terug als de Etruskische periode en was, samen met de visserij, de belangrijkste activiteit van de Rio Marina inwoners tot een paar decennia geleden. Vandaag Rio Marina is een badplaats met alle nodige faciliteiten voor haar bezoekers. De kerk van San Rocco is een populaire attractie in de stad. Het is een omstreden toren in de haven, die een achthoekige basis heeft en werd in opdracht van Giacomo V Appiano in 1534 als uitkijkpost en voor de verdediging. Een andere populaire attractie op het eiland is het Mineral Park waar het mogelijk is om de verscheidenheid van mineralen in verschillende delen van het eiland te zien - er zijn ongeveer 1000 geselecteerde exemplaren - en om een mijn te bezoeken.

Vanuit de haven zijn er verbindingen naar het vasteland, als alternatief voor Portoferraio.


Pianosa naar Rio Marina Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 08/04/2024 en 14/04/2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Toremar 14:10 16:00 1 uur 50 minuten wo
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.