COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Piombino - Pianosa is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Pianosa Eiland pagina.

Piombino - Pianosa Veerbootmaatschappij

    • 1 Afvaart / Week 2 uur 50 min
    • Prijsaanvraag

Piombino naar Pianosa Veerboot

De Piombino Pianosa veerdienst verbindt Italië met Pianosa Eiland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Toremar. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 50 minuten.

Piombino Pianosa vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Piombino Gids

Piombino is een Italiaanse havenstad in de provincie Livorno in Toscane. De stad is gelegen op de grens tussen de Tyrreense Zee en de Ligurische Zee. Piombino ligt als het ware recht tegenover het eiland Elba, aan de noordkant van de regio Maremma. Piombino was oorspronkelijk een Etruscische haven en vormde in de Middeleeuwen een belangrijke haven binnen de republiek Pisa. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Piombino is augustus, wanneer het Agosto con Gusto plaatsvindt. Dit geweldige festival is een ode aan de culinaire tradities van de stad en u heeft de kans om geweldige gerechten en wijnen uit te proberen. Bezoekjes aan het Castello di Populonia en het Citadel mogen eveneens niet ontbreken. In Piombino zijn nog veel sporen te vinden van het Etruskische en Romeinse verleden. Actievelingen kunnen wandel- en fietstochten maken langs de kustlijn in de richting van de moderne haven van Salivoli. Vanuit de haven van Piombino varen veerboten rechtstreeks naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba ligt op slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.


Pianosa Gids

Het Italiaanse eiland Pianosa is de vijfde grootste eiland van de Toscaanse archipel met een oppervlakte van 10,3 vierkante kilometer en een kustlijn van ongeveer 18 km. Pianosa is gelegen ongeveer 13 km ten zuidwesten van het eiland Elba, beroemd door Napoleon. De naam Pianosa geeft een aanwijzing over de geografie van het eiland. Piana verwijst naar vlaktes van het eiland - het hoogste punt ligt op 29 meter boven de zeespiegel. Het eiland is bewoond sinds het Paleolithicum en in de 12e en 13e eeuw Pianosa was de oorzaak van veel strijd tussen Genua en Pisa, aangezien beide steden wilden de controle over het strategisch gelegen eiland. Na een aantal piraten invallen, Napoleon bezocht het eiland in de 19e eeuw en geoordeeld dat de meest interessante eiland in de buurt van Elba met fascinerende flora en fauna.

Het eiland maakt deel uit van het Parco Nazionale dell'Arcipelago Toscano (het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel), en wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf, grondspeculatie en milieuschade. De bescherming van het eiland en de dieren in het wild zijn zo belangrijk dat het niet mogelijk is om het te bezoeken zonder een speciale vergunning die wordt afgegeven op de richting van het park. Scheepvaart en visserij zijn ook binnen een mijl van de kust van het eiland verboden.