COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Rio Marina - Pianosa is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Elba naar Pianosa Eiland pagina.

Rio Marina - Pianosa Veerbootmaatschappij

    • 1 Afvaart / Week 1 uur 50 min
    • Prijsaanvraag

Rio Marina naar Pianosa Veerboot

De Rio Marina Pianosa veerdienst verbindt Elba met Pianosa Eiland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Toremar. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 50 minuten.

Rio Marina Pianosa vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rio Marina Gids

Op het Italiaanse eiland Elba ligt de stad Rio Marina, in de provincie Livorno, en de regio Toscane in Italië. Het gebied werd voor het eerst bewoond in de 15e eeuw, hoewel de stad in de 18e eeuw is begonnen te groeien, na een daling van de activiteiten van de piraten in het gebied. De stad zelf ligt op een kleine inham aan de oostelijke kant van het eiland Elba, en wordt omgeven door heuvels van rode aarde als gevolg van de ijzeroxide mijnbouw dat er plaatsvond in het verleden. Tegenwoordig is de stad veel meer een toeristische badplaats die een reputatie heeft voor haar gastvrijheid. De kerk van San Rocco en de toren in de haven, een opdracht van Giacomo V Appiano in 1534, zijn populaire attracties. De toren heeft een achthoekige basis en was een uitkijkpost en defensieve structuur. Ook op het eiland is de Mineral Park te vinden.

Een veerdienst opereert vanuit de haven van de stad naar Pianosa en Piombino.


Pianosa Gids

Het Italiaanse eiland Pianosa is de vijfde grootste eiland van de Toscaanse archipel met een oppervlakte van 10,3 vierkante kilometer en een kustlijn van ongeveer 18 km. Pianosa is gelegen ongeveer 13 km ten zuidwesten van het eiland Elba, beroemd door Napoleon. De naam Pianosa geeft een aanwijzing over de geografie van het eiland. Piana verwijst naar vlaktes van het eiland - het hoogste punt ligt op 29 meter boven de zeespiegel. Het eiland is bewoond sinds het Paleolithicum en in de 12e en 13e eeuw Pianosa was de oorzaak van veel strijd tussen Genua en Pisa, aangezien beide steden wilden de controle over het strategisch gelegen eiland. Na een aantal piraten invallen, Napoleon bezocht het eiland in de 19e eeuw en geoordeeld dat de meest interessante eiland in de buurt van Elba met fascinerende flora en fauna.

Het eiland maakt deel uit van het Parco Nazionale dell'Arcipelago Toscano (het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel), en wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf, grondspeculatie en milieuschade. De bescherming van het eiland en de dieren in het wild zijn zo belangrijk dat het niet mogelijk is om het te bezoeken zonder een speciale vergunning die wordt afgegeven op de richting van het park. Scheepvaart en visserij zijn ook binnen een mijl van de kust van het eiland verboden.