Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2955 routes vanuit 619 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Egeïsche eilanden

De Egeïsche eilanden zijn een groep van Griekse gebieden aan de Egeïsche Zee, meestal buiten de Turkse kust en omvatten Lesbos, de grootste van de groep en de op twee na grootste Griekse eiland, Thassos, Samos, Chios, Ikaria, Lemnos en Samothrace en een aantal kleinere eilanden.

Vervoer rond de Egeïsche eilanden per veerboot is relatief eenvoudig. Er zijn tal van diensten die het vasteland verbinden met de verschillende eilanden en er zijn ook een groot aantal inter eiland overtochten bschikbaar.

Als u Griekenland voorafgaand aan de verdere reis naar de Egeïsche eilanden wilt bereiken, dan zijn er tal van veerbootmaatschappijen die diensten bieden vanuit Italië naar de rest van Europa.

Minder bezocht dan zowel de Cycladen als de Dodekanesos, de Egeïsche eilanden hebben meer karakter. Lesbos is sinds de Romeinse tijd een badplaats en biedt veel afwisseling van de haven en de hoofdstad van Mytilini tot de rustige bergdorpjes, evenals drukke resorts en bossen.

Buiten Mytilene, u kunt Ayiassos bezoeken, een mooie heuvel stad met geplaveide straten en een 12e eeuwse kerk. Molyvos aan de noordkust heeft een prentbriefkaart haven en een mooie kasteel, terwijl het resort van Samos misschien wel de mooiste van de groep is met veel stranden, bergachtig terrein en bossen. Het eiland heeft ook een aantal belangrijke archeologische vindplaatsen.

Ikaria is een van de minst bezochte van alle Griekse eilanden en misschien wel aantrekkelijk voor diegenen die een rustigere vakantiebestemming willen. Het eiland heeft een goede zandstranden en een aantal middeleeuwse kastelen, gebouwd om de piraten die regelmatig het eiland overvallen te weerstaan. Chios is een nog relatief rustig eiland en is bergachtig in het noorden met beboste valleien en middeleeuwse dorpjes. De 11e-eeuwse klooster is een UNESCO World Heritage Site

Limnos heeft een van de grootste natuurlijke havens van de Egeïsche Zee, goede stranden en een of twee historische sites, terwijl Samothrace een goede nachtleven biedt in Kamariotissa en daarbuiten in de heuvels is het mooie dorpje Hora met de overblijfselen van een fort en mooi uitzicht op de zee.

Thassos heeft een opvallende heuveltop Byzantijns klooster, een uitstekende archeologisch museum en een oude Griekse tempel in Alyki evenals grote stranden.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Hellenic Seaways
  • Prijsaanvraag
 • SeaJets
  • Prijsaanvraag
 • Dodekanisos Seaways
  • Prijsaanvraag
 • Zante Ferries
  • Prijsaanvraag

Egeïsche eilanden klantenrecensies

 • "Snel betrouwbaar en comfortabel"

  Online geboekt. Reserveringen in de haven omgezet naar een ticket. Wel van tevoren doen, niet moeilijk. Wees op tijd, boarden duurt drie minuten! Comfortabele stoelen, zeer snelle boot. Correcte bemanning. Uitstekende manier om te eiland hoppen .

  Lees meer Lees minder
 • "Nice journey "

  Nice trip, nice people, on time, beautyfull view

  Lees meer Lees minder
 • "Geweldige overtocht"

  Wat een schitterende boot en wat een leuke overtocht van Kalymnos naar Kos. Zowel van binnen als van buiten ziet de boot er schoon en netjes uit. Bij te koud weer kan je zeer comfortabel binnen zitten. Ook kun je er kleine aankopen doen als chips en ijsjes e.d.. De snelheid verbaasde ons, zeker 60 km per uur. Het was een hele snelle en leuke ervaring. Wat beter kan is een bord met aanwijzing van plaats van vertrek in de haven. Deze boot vertrekt op de kop van de haven. Een kwartier voor tijd gaat het hek bij het terras open.

  Lees meer Lees minder
 • "Fantastisch!"

  Hele fijne boot, groot en netjes. De boot vertrok op tijd en was binnen de vooraf aangekondigde tijd op bestemming. Het eiland Symi is zeker de moeite waard, neem de Kali strata naar boven en dan heb je een prachtig uitzicht over Symi. Wij hebben de reis als zeer ontspannen ervaren. Erg fijn dat we op tijd vertrokken. Prima service aan boord!

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en havens in Egeïsche eilanden