Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2674 routes vanuit 568 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Egeïsche eilanden

De Egeïsche eilanden zijn een groep van Griekse gebieden aan de Egeïsche Zee, meestal buiten de Turkse kust en omvatten Lesbos, de grootste van de groep en de op twee na grootste Griekse eiland, Thassos, Samos, Chios, Ikaria, Lemnos en Samothrace en een aantal kleinere eilanden.

Vervoer rond de Egeïsche eilanden per veerboot is relatief eenvoudig. Er zijn tal van diensten die het vasteland verbinden met de verschillende eilanden en er zijn ook een groot aantal inter eiland overtochten bschikbaar.

Als u Griekenland voorafgaand aan de verdere reis naar de Egeïsche eilanden wilt bereiken, dan zijn er tal van veerbootmaatschappijen die diensten bieden vanuit Italië naar de rest van Europa.

Minder bezocht dan zowel de Cycladen als de Dodekanesos, de Egeïsche eilanden hebben meer karakter. Lesbos is sinds de Romeinse tijd een badplaats en biedt veel afwisseling van de haven en de hoofdstad van Mytilini tot de rustige bergdorpjes, evenals drukke resorts en bossen.

Buiten Mytilene, u kunt Ayiassos bezoeken, een mooie heuvel stad met geplaveide straten en een 12e eeuwse kerk. Molyvos aan de noordkust heeft een prentbriefkaart haven en een mooie kasteel, terwijl het resort van Samos misschien wel de mooiste van de groep is met veel stranden, bergachtig terrein en bossen. Het eiland heeft ook een aantal belangrijke archeologische vindplaatsen.

Ikaria is een van de minst bezochte van alle Griekse eilanden en misschien wel aantrekkelijk voor diegenen die een rustigere vakantiebestemming willen. Het eiland heeft een goede zandstranden en een aantal middeleeuwse kastelen, gebouwd om de piraten die regelmatig het eiland overvallen te weerstaan. Chios is een nog relatief rustig eiland en is bergachtig in het noorden met beboste valleien en middeleeuwse dorpjes. De 11e-eeuwse klooster is een UNESCO World Heritage Site

Limnos heeft een van de grootste natuurlijke havens van de Egeïsche Zee, goede stranden en een of twee historische sites, terwijl Samothrace een goede nachtleven biedt in Kamariotissa en daarbuiten in de heuvels is het mooie dorpje Hora met de overblijfselen van een fort en mooi uitzicht op de zee.

Thassos heeft een opvallende heuveltop Byzantijns klooster, een uitstekende archeologisch museum en een oude Griekse tempel in Alyki evenals grote stranden.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

  • Hellenic Seaways
    • Prijsaanvraag
  • SeaJets
    • Prijsaanvraag
  • Dodekanisos Seaways
    • Prijsaanvraag

Routes en Havens in Egeïsche eilanden