Ålandeilanden

Hoe u overtochten vanuit Ålandeilanden naar Zweden kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Ålandeilanden naar Zweden. De havens van 3 havens in Ålandeilanden worden per boot verbonden met 3 havens in Zweden.

Er zijn een gecombineerd 15 dagelijkse overtochten en een selectie van 5 Veerboot Routes verzorgd door 4 Veermaatschappijen waaronder Tallink Silja, Viking Line, Finnlines & Eckerö Linjen, met de kortste vaartijd van ongeveer 2 uur (Eckero naar Grisslehamn).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Ålandeilanden and Zweden een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Ålandeilanden Zweden Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Ålandeilanden naar Zweden

Over Ålandeilanden:

Åland is een autonome regio van Finland aan de Oostzee tussen Zweden en Finland.

De archipel vormt de kleinste regio van Finland en vormt ongeveer een half procent van de oppervlakte en de bevolking. Åland bestaat uit 6 gemeenten en bestaat uit ongeveer 6700 genoemde eilanden en ongeveer 20.000 eilandjes. De hoofdstad en belangrijkste stad is Mariehamn, gelegen op het belangrijkste eiland. Mariehamn, Langnas en Eckero zijn waar de meerderheid van de veerboten aankomen.

Hoewel Finland lid is van de Europese Unie, de Åland-eilanden zijn vrijgesteld van EU-belasting regelgeving, waardoor veel veerboten aan de Oostzee in staat zijn om belastingvrije goederen aan boord te verkopen, op voorwaarde dat ze onderweg een tussenstop op Åland maken. Dit heeft geresulteerd in een aantal van de meest luxueuze veerboten die gebruikt worden om te reizen via de eilanden, evenals het produceren van een bloeiende daagse cruise markt.

De inkomsten uit belastingvrije winkelen is zo hoog waarbij de ticketprijzen op sommige routes tot 1000% toenemen zonder tussenstop op Åland.

Over Zweden:

Zweden is het grootste van de Scandinavische landen en grenst aan Noorwegen en Finland. Het is met de brug van Oresund met Denemarken verbonden.

Van skiën, wandelen, kajakken, fietsen, zeilen en paardrijden tot het opsporen van wilde bruine beren en wolven, Zweden biedt het hele jaar door een verscheidenheid aan buitenactiviteiten. Daarnaast zijn de oude steden een prima plek om de cultuur te proeven.