Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2955 routes vanuit 619 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Het is tevens het vijfde grootste eiland van de Middellandse Zee (na Sicilië, Sardinië, Corsica en Cyprus). Kreta bevindt zich in het zuiden van Egeïsche Zee, het deel van de Middellandse Zee dat tussen Griekenland en Turkije ligt. De hoofdstad van Kreta is Heraklion.

Wat is er te doen op Kreta?

Kreta is een geweldige vakantiebestemming die veel te bieden heeft. Het eiland biedt een magische combinatie van schitterende stranden, bergachtige landschappen, dromerige dorpjes en levendige steden. De oudste tekenen van beschaving op Kreta dateren uit ongeveer 6500 voor Christus en deze rijke geschiedenis is op het hele eiland voelbaar. Een van de belangrijkste antieke steden is Aptera, gelegen in het westen van het eiland. Hier bevinden zich de overblijfselen van een kleine tempel geweid aan Dementer uit de eerste eeuw na Christus , een Romeins theater en reusachtige reservoirs uit de Romeinse tijd – deze werden volgens de overlevering gebruikt voor de opslag van graan. Nabij de hoofdstad Heraklion bevinden zich de indrukwekkende ruïnes van het eeuwenoude Paleis van Phaestus. Kreta is ook zeer geliefd onder liefhebbers van zon en zee. Vooral de badplaatsen Chersonissos en Malia worden in de zomermaanden drukbezocht vanwege de vele bars en clubs die daar gevestigd zijn. Het strand bij Balos in Chania is veel rustiger, met wit zand en helderblauw water. Kreta is ook een goede keuze voor liefhebbers van lekker eten. Op het hele eilanden bevinden zich uitstekende restaurants waar u zowel typisch Griekse als internationale gerechten kunt bestellen.

Vervoer

Kreta is uitstekend te verkennen per auto. Daarnaast beschikt het eiland over een uitgebreid openbaar vervoerssysteem met bussen en veerboten.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Vanuit Kreta vertrekken veerboten naar de Cycladen en het vasteland van Griekenland. Als u wilt profiteren van de laagste prijzen is het aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. De beste tijd om Kreta te bezoeken is aan het einde van de lente/begin van de zomer of in het najaar als de temperaturen comfortabel zijn en de grootste toeristenhordes zijn vertrokken.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Anek Superfast
  • Prijsaanvraag
 • Minoan Lines
  • Prijsaanvraag
 • SeaJets
  • Prijsaanvraag
 • Anek Lines
  • Prijsaanvraag

Routes en havens in Kreta