Cycladen

Hoe u overtochten vanuit Cycladen naar Kreta kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Cycladen naar Kreta. De havens van 5 havens in Cycladen worden per boot verbonden met 2 havens in Kreta.

Er zijn een gecombineerd 49 wekelijkse overtochten en een selectie van 8 Veerboot Routes verzorgd door 4 Veermaatschappijen waaronder Minoan Lines, Anek Lines, SeaJets & Golden Star Ferries, met de kortste vaartijd van ongeveer 1 uur 45 minuten (Thira (Santorini) naar Heraklion).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Cycladen and Kreta een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Cycladen Kreta Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Cycladen naar Kreta

Over Cycladen:

De Cycladen zijn een Griekse eilandengroep aan de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het vasteland.

Of u nu op zoek bent naar een avontuur vol actie, romantisch weekendje weg, of zalige ontsnapping, de Cycladen hebben het allemaal. Ook, niet alleen zijn ze verbluffend mooi, ze leveren aan de culturele front ook trots bloeiende voedsel scènes en een rijke geschiedenis.

Je bent nooit een tekort aan fascinerende dingen om ofwel te zien. Delos is de legendarische geboorteplaats van de Griekse goden Apollo en Artemis en beweert vele archeologische sites, terwijl de wereld-beroemde stranden van Mykonos zijn de perfecte plekken om te ontspannen na een dag vol avontuur.

Als het gaat om het verkennen van Griekenland en haar eilanden, reizen per ferry is een snelle en handige manier om rond te krijgen. Van de Cycladen, is er een uitgebreid netwerk van ferry routes beschikbaar om de omliggende Griekse eilanden en het vasteland, evenals tal van kruisingen tussen de Cycladen groep zelf.

Over Kreta:

Kreta is het grootste en meest bevolkte eiland van Griekenland, gelegen aan de Middellandse Zee, iets ten zuidoosten van het vasteland

Bekend om zijn gevarieerde landschappen bestaande uit vruchtbare valleien, prachtige stranden en de beroemde White Mountains vinden naast idyllische havens en slaperige dorpjes, Kreta heeft prachtige decors om elke hoek.

Tal van aloude tradities blijven van fundamenteel belang voor de Kretenzische cultuur, met inbegrip van Pasen feesten, het spelen van snaarinstrumenten genaamd 'lyra' en het uitvoeren van spectaculaire lokale dansen. Sommige Grieken zelfs zeggen Kreta kon zijn eigen land als gevolg van de diverse terrein en de unieke manier van leven.

Er zijn vele binnenlandse ferry routes af te wijken van het vasteland en de omliggende eilandengroepen in de Egeïsche Zee, die bij de vijf Kretenzer havens aan de noordkust, met inbegrip van de hoofdstad Heraklion. Deze afvaarten hebben variërende reistijden en worden gerund door meerdere veerbootmaatschappijen, dus er is ruime keuze als het om reizen per boot gaat.