Piraeus naar Chania Veerboot

De Piraeus Chania veerdienst verbindt Athene met Kreta en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Minoan Lines veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Anek Superfast vertrekt tot 12 keer per week en duurt 9 uur.

Dus dat is een totaal van 19 overtochten per week op de Piraeus Chania route tussen Athene en Kreta. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Piraeus - Chania Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Piraeus Chania tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Piraeus Chania boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Piraeus Gids

Piraeus is een havenstad in Griekenland. De stad ligt aan de Golf van Egina in de regio Attica en maakt deel uit van het stedelijke gebied rondom Athene. Het centrum van Athene ligt op ongeveer 12 km van Piraeus. Het centrum van Piraeus is druk met verkeer en niet erg toeristisch. De stad beschikt over bankkantoren, openbare gebouwen, voetgangersgebieden en winkelstraten. De wijken rondom de jachthaven van Zea en de haven van Mikrolimano zijn aantrekkelijker en bieden een ruime keuze aan restaurants, cafés en bars.

Piraeus is de belangrijkste haven van Griekenland en de derde grootste haven ter wereld. De haven speelt een belangrijke rol binnen de maritieme industrie en vormt de thuisbasis voor de Griekse koopvaardij. Na een recente renovatie is de kwaliteit van de voorzieningen in de haven aanzienlijk verbeterd. In de haven bevinden zich geldautomaten, wisselkantoren, restaurants, cafés, bars een aantal reisbureaus die veerboottickets verkopen. Vanuit Piraeus vertrekken veerboten naar Kreta, de Cycladen, de Dodekanesos, het oostelijke deel van Griekenland en verschillende bestemmingen aan de noordelijke en oostelijke Egeïsche Zee.

Chania Gids

Chania (ook gespeld als: Hania) is de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta. Het is een stad waar verschillende beschavingen door de eeuwen heen hebben gebloeid. Slenterend door de oude binnenstad doolhofachtige steegjes met prachtige Venetiaanse herenhuizen, fonteinen en uitgebreide kerken, zullen de bezoekers ontdek de vele historische monumenten. De stad is gebouwd op het gebied van de Minoïsche Kidonia, aan het einde van de Homonym Golf tussen de Akrotiri en Onicha schiereilanden en was de voormalige hoofdstad van Kreta tussen 1847 en 1972. Vandaag is het de tweede grootste stad op Kreta na Heraklion en is de hoofdstad van de prefectuur Homonym.

De oude stad is gebouwd rond de Venetiaanse haven en het is ook een gebied waar Venetiaanse gebouwen en later Turkse gebouwen combineren tot een unieke architecturale stijl te vormen. Op het oosten van Palea Poli is Splantzia (of Plaza) wijk gebouwd op de plaats van de voormalige Turkse wijk. Hier vindt u Aghii Anargiri kerk, de enige orthodoxe kerk die toestemming om te werken tijdens de periode van de Venetiaanse en Turkse beroepen had zien. U ziet ook de Sintrivani plein. Neoria (of Chiones) wijk aan de noordoostelijke kant ligt in de buurt van de stad de voormalige haven en Venetiaanse scheepswerven van de 14e en 16e eeuw van waaruit het duurde ook zijn naam.

Vanuit de haven, veerboten verbinden Chania met de haven van Piraeus, de Cycladische eilanden en de eilandengroep Dodekanesos.