COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Eurotunnel

De Eurotunnel is een autotrein die Folkestone (Verenigd Koninkrijk) en Calais (Frankrijk) met elkaar verbindt via de Kanaaltunnel.

Dit is de snelste manier om het Kanaal over te steken met de auto. De trein reist in slechts 35 minuten tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De Eurotunnel biedt een zeer frequente dienstregeling. Tijdens de spits vertrekken er tot 3 treinen per uur. De Eurotunnel kent geen bagagebeperkingen en er zijn geen brandstoftoeslagen. Hierdoor is de Eurotunnel een erg prettige manier van reizen.

Het bedrijf werd opgericht in 1986 en het bouwen van de ongeveer 50,5 meter lange tunnel kostte rond de 106,4 miljoen euro. Daarnaast werden er in Folkestone en Calais grote terminals gebouwd met bijbehorende faciliteiten.

De Britse Eurotunnel terminal is gevestigd in de buurt van Folkestone, bij een speciale afrit van de snelweg ter hoogte van knooppunt 11A van de M20. In Frankrijk bevindt de terminal zich net buiten Calais, bij afslag 42 van de A16.

Op directferries.be kunt u de dienstregelingen en tarieven van Eurotunnel bekijken en Eurotunnel veerboottickets boeken. Wij vergelijken de dienstregelingen en tarieven van Eurotunnel bovendien met andere veerbootmaatschappijen om ervoor te zorgen dat u kunt profiteren van de laagste prijzen.

Alle Eurotunnel routes

Eurotunnel klantenrecensies.

 • "Mijn reis naar Cornwall, Engeland"

  De reis vanuit Calais naar Folkestone was heel goed verlopen ondanks de file aan het douane-kantoor zowel aan de Franse als aan de Britse zijde. Ik zou het toch aanbevolen om via deze weg te gaan dan met de ferry. Het voordeel is dat wij geen enkel stormweer meemaken zoals het geval met de car ferry of in de tijd met de hoovercraft.

  Lees meer Lees minder
 • "prima verloop"

  Wij kwamen veel te vroeg bij de terminal aan; desondanks konden wij direct boarden dankzij de medewerking van het personeel van Eurotunnel. Zeer vriendelijke bejegening ook door alle betrokkenen. Van de algemene voorzieningen en de catering is geen gebruik gemaakt; derhalve een neutrale beoordeling.

  Lees meer Lees minder
 • "Direct Ferries is geen aanrader!"

  De trein is perfect geregeld, alles op tijd en vriendelijk personeel. De service van Direct Ferries is werkelijk waardeloos, ik ga daar zeker nooit meer boeken.

  Lees meer Lees minder
 • "Top overtocht "

  Heel erg tevreden,gingen altijd met de boot maar dit is relaxed 

  Lees meer Lees minder