COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Eurotunnel

De Eurotunnel is een autotrein die Folkestone (Verenigd Koninkrijk) en Calais (Frankrijk) met elkaar verbindt via de Kanaaltunnel.

Dit is de snelste manier om het Kanaal over te steken met de auto. De trein reist in slechts 35 minuten tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De Eurotunnel biedt een zeer frequente dienstregeling. Tijdens de spits vertrekken er tot 3 treinen per uur. De Eurotunnel kent geen bagagebeperkingen en er zijn geen brandstoftoeslagen. Hierdoor is de Eurotunnel een erg prettige manier van reizen.

Het bedrijf werd opgericht in 1986 en het bouwen van de ongeveer 50,5 meter lange tunnel kostte rond de 106,4 miljoen euro. Daarnaast werden er in Folkestone en Calais grote terminals gebouwd met bijbehorende faciliteiten.

De Britse Eurotunnel terminal is gevestigd in de buurt van Folkestone, bij een speciale afrit van de snelweg ter hoogte van knooppunt 11A van de M20. In Frankrijk bevindt de terminal zich net buiten Calais, bij afslag 42 van de A16.

Op directferries.be kunt u de dienstregelingen en tarieven van Eurotunnel bekijken en Eurotunnel veerboottickets boeken. Wij vergelijken de dienstregelingen en tarieven van Eurotunnel bovendien met andere veerbootmaatschappijen om ervoor te zorgen dat u kunt profiteren van de laagste prijzen.

Alle Eurotunnel routes

Eurotunnel klantenrecensies.

 • "Reizen"

  Ging gemakkelijk en zeer efficiënt. 1 ding was jammer, toilet erg vies en geen toilet papier aanwezig.

  Lees meer Lees minder
 • "Wat een soepele incheck!!"

  Vooraf thuis hadden we al onze gegevens online ingevoerd en bij de aankomstzuil in Calais werden we meteen herkend en konden we zelfs nog een trein eerder nemen.

  Lees meer Lees minder
 • "Snel en duur"

  Met de trein naar engeland is een leuke ervaring, je bent er snel. Mocht je iets eerder of later komen als gepland dan is dat geen probleem en kun je gewoon opstappen. Wel zijn de prijzen behoorlijk fors, dat zou wel een fractie minder mogen.

  Lees meer Lees minder
 • "Wachten ! !"

  Ja ik weet het ! Het ligt niet aan Eurotunnel, maar douane, maar we hadden van 11 tot 23 uur in file gestaan en mochten niet met shuttle mee, morgen, je bent te vroeg zeiden ze ! Volgende dag weer 3 uur in file !

  Lees meer Lees minder