Eurotunnel

De Eurotunnel is een autotrein die Folkestone (Verenigd Koninkrijk) en Calais (Frankrijk) met elkaar verbindt via de Kanaaltunnel.

Dit is de snelste manier om het Kanaal over te steken met de auto. De trein reist in slechts 35 minuten tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De Eurotunnel biedt een zeer frequente dienstregeling. Tijdens de spits vertrekken er tot 3 treinen per uur. De Eurotunnel kent geen bagagebeperkingen en er zijn geen brandstoftoeslagen. Hierdoor is de Eurotunnel een erg prettige manier van reizen.

Het bedrijf werd opgericht in 1986 en het bouwen van de ongeveer 50,5 meter lange tunnel kostte rond de 106,4 miljoen euro. Daarnaast werden er in Folkestone en Calais grote terminals gebouwd met bijbehorende faciliteiten.

De Britse Eurotunnel terminal is gevestigd in de buurt van Folkestone, bij een speciale afrit van de snelweg ter hoogte van knooppunt 11A van de M20. In Frankrijk bevindt de terminal zich net buiten Calais, bij afslag 42 van de A16.

Lees meer Lees minder

Alle Eurotunnel routes

Eurotunnel klantenrecensies.

 • "Perfecte overtocht"

  Het grootste voordeel van deze overtocht vind ik de vertrektijd , wij waren 1 uur te vroeg en konden gelijk mee met de eerst vertrekkende trein

  'Walter' reiste met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "Uitstekend bevallen "

  Normaliter de oversteek per boot via directferries.nl en nu 1e keer de tunnel en aangenaam verrast. Eenvoudig, bijzonder snelle oversteek, efficiënt geregeld, vriendelijk personeel aan beide kanten. Voor vertrek aan de Engelse kant nog van catering en voorzieningen gebruik gemaakt omdat dat aan ‘boord’ niet is. Algemene voorzieningen en kwaliteit slaan dus op Folkestone (in Calais geen gebruik van gemaakt omdat we op trein eerder mee mochten)

  'Wanda Spohr' reiste met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "prima service"

  prettige oversteek, alles tiptop op tijd

  'Marijke' reiste met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "Ford tour"

  Prima geregeld, nette prijs

  'Aalderta.postma' reiste met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder

Alternatieve maatschappijen en routes