COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Eurotunnel

De Kanaal Tunnel is een van Europa’s grootste infrastructuur projecten ooit en wordt gebruikt door Eurotunnel en Eurostar.

De Tunnel heeft een lengte van 50 km en ligt gemiddeld 45 meter onder de zeebodem. Eurotunnel Eurotunnel is de exploitant van de hogesnelheidslijn die Groot-Brittannië en Frankrijk tussen Folkestone en Calais verbindt door de Kanaal Tunnel.

Folkestone ligt in Kent, aan de kust van Engeland naast de straat van Dover en is een gezellige stad met perfecte verbindingen naar Londen en Europa.

Het is ook de stad van Le Shuttle Eurotunnel passagiers terminal vanwaar vrachtvoertuigen, auto’s en voetpassagiers via de Kanaal Tunnel naar Calais/Coquelles worden vervoerd.

De ondergrondse Eurotunnel treinen rijden onder strenge veiligheidsvoorschriften. Eurotunnel tracht de snelste en makkelijkste manier te bieden om van Groot-Brittannië naar het Europese vasteland te reizen. Met 37 dagelijkse ritten en een reistijd van 35 minuten is “Le Shuttle Eurotunnel” de snelste route naar Calais.

Een Eurotunnel onder het Kanaal online boeken, een Kanaaltunnel Le Shuttle rit zoeken of een quote krijgen voor Euro Tunnel tickets bij Directferries.nl

Alle Eurotunnel routes

Eurotunnel klantenrecensies.

 • "Great way of crossing the Channel!"

  We planned a holiday to the UK and wanted to bring our dog with us. The Eutotunnel train was our best option! No kennel or leaving the dog in the car for a couple of hours - within 45 minutes we we’re whisked from one side to the other. A surprising feature was the free of charge rescheduling. On our return journey we showed up early. We were able to take a train an hour earlier than planned without any additional fares being charged. Great stuff!

  Lees meer Lees minder
 • "Weekje Engeland"

  Geen klachten Alleen het moment dat iedereen naar de paspoort controle kon was onduidelijk . Werd niet over de speaker aangekondigd en ook op het boort niet duidelijk te zien.

  Lees meer Lees minder
 • "Topreis"

  Snel, makkelijk, vriendelijk personeel, ideaal voor een dag heen en weer naar Engeland. Als je vroeg aankomt kun je, indien er plek is, met een eerdere trein reizen.

  Lees meer Lees minder
 • "Perfecte overtocht"

  Het grootste voordeel van deze overtocht vind ik de vertrektijd , wij waren 1 uur te vroeg en konden gelijk mee met de eerst vertrekkende trein

  Lees meer Lees minder

Alternatieve maatschappijen en routes