Dover naar Duinkerken Veerboot

De Dover Duinkerken veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

Dover Duinkerken vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Dover naar Duinkerken Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Engeland naar Frankrijk pagina.

Dover - Duinkerken Veerbootmaatschappij

 • DFDS Seaways
  • 12 Afvaarten / Dag 2 uur
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Dover Duinkerken tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Dover Duinkerken boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Dover Duinkerken Veerboot klantenrecensies

 • "Ervaring rijker"

  Goede overtovht met prachtige ferryboten - vriendelijk personeel aan boord - voor herhaling vatbaar !

  'Esser' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "How to win a customer.."

  This was the first time I have used DFDS, normaly I use P&O, but now I will continue to use DFDS, the ship was clean and tidy, the crew were very helpful and polite. 1 thing i did miss was the announcement that the shop will be closing in about 10 mins. for people who prefere to do thier shoping at the last minute, (I had already done mine). All in all, it was a pleasure to travel with you, thankyou.

  'Michael John' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "reis naar Frankrijk"

  Prima verzorgde terugreis gehad naar Frankrijk!

  'Anonieme' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Een aangename, vlotte overtocht."

  Na onverwacht meer dan vier uren vertraging ("elektriciteitsstoring") voor Le Shuttle te hebben opgelopen in de oversteek naar Folkestone, opteerden we voor de ferry Dover-Duinkerken, met "priority" en VIP Lounge om terug te keren uit Engeland. De prijs was slechts de helft van Chunnel-trein. We waren een half uur op voorhand aan de check-in en konden na even wachten met onze hoge Landcruiser zonder bijbetalen eerst aan boord. Het was een rustige vlotte overtocht op een kalme en zonnige zee. Het schip is zeer ruim en is netjes onderhouden. De bemanning was zeer behulpzaam en vriendelijk. In de lounge stonden er vrij drank en versnaperingen ter beschikking. Even verpozen, wat lezen in relaxzetels. Wandelen op het achterdek en schepen fotograferen op het Kanaal, het leek wel een mini-cruise. Een echte aanrader bij rustig weer.

  'Ludo' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder

Dover Gids

De stad van Dover ligt aan het Engels Kanaal kust in het graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland. De stad is gelegen aan de kust op het smalste punt van het Engels Kanaal, tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en is uitgeroepen tot de Dover Strait. De stad heeft veel bezienswaardigheden en attracties. De Bleriot monument, ter herinnering aan de plek waar Bleriot landde na de eerste cross Channel vlucht in 1909, is een schets van het vliegtuig gevlogen in de grond. Dover Castle is een middeleeuws kasteel in de stad die gesticht werd in de 12e eeuw en wordt beschreven als de "sleutel tot Engeland" vanwege zijn defensieve betekenis in de geschiedenis en is het grootste kasteel in Engeland.
De haven van Dover is de drukste passagiershaven ter wereld, met 16 miljoen reizigers, 2,1 miljoen vrachtwagens, 2,8 miljoen auto's en motorfietsen en 86.000 bussen iedere jaar. Dover is de belangrijkste vertrekhaven voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk, die verder naar het vasteland van Europa willen. Veerdiensten tussen Calais en Duinkerken worden verzorgd door P&O Ferries, DFDS Seaways en My Ferry.

Duinkerken Gids

Als een van de beste Franse haven, de stad Duinkerken, gelegen in het noorden van Frankrijk, is aangewezen op haar aanzienlijke haven en de haven activiteiten. In feite, Duinkerken heeft de derde grootste haven van Frankrijk, na die van Le Havre en Marseille. Als voormalig vissersdorp, een groot deel van haar erfgoed wordt vastgebonden in de visserijsector en de indrukwekkende Port Museum vertelt het verhaal van het leven en de tijden van de maritieme en de visserij geschiedenis van Duinkerke in al zijn kleurrijke glorie. Als een oorlog-time historische stad, Duinkerke musea bieden een schat aan kennis, vooral rond Operation Dynamo. Als een gloednieuwe stad die moest worden herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, is de stad doorspekt met indrukwekkende monumenten, op het gemeentehuis en Le Laac outdoor beeldentuin en het museum. Als een kustplaats, Duinkerken en biedt een prachtig zandstrand met boulevard brasseries en activiteiten.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Dover, Engeland, met 11 afvaarten per dag.