Dover naar Duinkerken Veerboot

De Dover Duinkerken veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

Dover Duinkerken vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Dover - Duinkerken Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Dover Duinkerken tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Dover Duinkerken boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Dover Duinkerken Veerboot klantenrecensies

 • "Ervaring rijker"

  Goede overtovht met prachtige ferryboten - vriendelijk personeel aan boord - voor herhaling vatbaar !

  'Esser' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "How to win a customer.."

  This was the first time I have used DFDS, normaly I use P&O, but now I will continue to use DFDS, the ship was clean and tidy, the crew were very helpful and polite. 1 thing i did miss was the announcement that the shop will be closing in about 10 mins. for people who prefere to do thier shoping at the last minute, (I had already done mine). All in all, it was a pleasure to travel with you, thankyou.

  'Michael John' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "reis naar Frankrijk"

  Prima verzorgde terugreis gehad naar Frankrijk!

  'Anonieme' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Een aangename, vlotte overtocht."

  Na onverwacht meer dan vier uren vertraging ("elektriciteitsstoring") voor Le Shuttle te hebben opgelopen in de oversteek naar Folkestone, opteerden we voor de ferry Dover-Duinkerken, met "priority" en VIP Lounge om terug te keren uit Engeland. De prijs was slechts de helft van Chunnel-trein. We waren een half uur op voorhand aan de check-in en konden na even wachten met onze hoge Landcruiser zonder bijbetalen eerst aan boord. Het was een rustige vlotte overtocht op een kalme en zonnige zee. Het schip is zeer ruim en is netjes onderhouden. De bemanning was zeer behulpzaam en vriendelijk. In de lounge stonden er vrij drank en versnaperingen ter beschikking. Even verpozen, wat lezen in relaxzetels. Wandelen op het achterdek en schepen fotograferen op het Kanaal, het leek wel een mini-cruise. Een echte aanrader bij rustig weer.

  'Ludo' reisde mee op de route Dover Duinkerken met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder

Dover Gids

Dover ligt aan de kust van het graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland. De stad is gelegen aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

Dover kent veel bezienswaardigheden. Zo staat het Bleriot Memorial op de plek waar Louis Bleriot zijn vliegtuig landde na de eerste vlucht over het Kanaal. Op het hoogste punt van de stad prijkt Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel heeft als verdedigingsfort door de eeuwen heen een zeer belangrijke rol gespeeld in de Engelse geschiedenis.

De haven van Dover is met jaarlijks 16 miljoen passagiers, 2,1 miljoen vrachtwagens en motors en 86.000 bussen de drukste haven ter wereld. Het vormt de belangrijkste verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. P&O Ferries, DFDS Seaways en MyFerryLink verzorgen vanuit Dover veerdiensten naar de Franse steden Calais en Duinkerken.

Duinkerken Gids

Duinkerken ligt in Noord-Frankrijk. De stad beschikt over de derde haven van Frankrijk, na de havens van Le Havre en Marseille. Duinkerken is een voormalig vissersstadje dat vandaag de dag vooral afhankelijk is van de haven en gerelateerde activiteiten. Voor meer informatie over de maritieme geschiedenis van Duinkerken is een bezoek aan het Musee Portuaire zeker de moeite waard. Daarnaast kunt u in de musea van Duinkerken meer te weten komen over de bijzondere oorlogsgeschiedenis van de stad, met name als het gaat over Operation Dynamo. Na de Tweede Wereldoorlog is Duinkerken voor een groot gedeelte herbouwd, maar de stad beschikt nog steeds over een aantal historische monumenten zoals het gemeentehuis en de sculpturentuin Le Laac. Daarnaast kunt u in Duinkerken uitwaaien op het zandstrand en overheerlijke gerechten proeven in de restaurants.

Vanuit de haven van Duinkerken vertrekken dagelijks 11 veerdiensten naar de Engelse kustplaats Dover.