Porto Torres naar Civitavecchia Veerboot

De Porto Torres Civitavecchia veerdienst verbindt Sardinië met Rome. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Grimaldi Lines. De veerdienst gaat maximaal 5 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 45 minuten.

Porto Torres Civitavecchia vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Porto Torres naar Civitavecchia Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Sardinië naar Rome pagina.

Porto Torres - Civitavecchia Veerbootmaatschappij

  • Grimaldi Lines
    • 5 Afvaarten / Week 6 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Porto Torres Civitavecchia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Porto Torres Civitavecchia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Porto Torres Gids

De stad Porto Torres is gelegen aan de noordwest kust van het Italiaanse eiland Sardinië, ongeveer 25 km ten oosten van de Gorditanian kaap en op de baai van de Golf van Asinara. Eén van de belangrijkste attracties van de stad is de 11e eeuw, drie Naved basiliek van San Gavino, gebouwd met behulp van kostbare hardstones zoals marmer, porfier en graniet. De kerk is de grootste Romaanse kerk in Sardinië. Ook van belang zijn de catacomben van Tanca Borgona, de ondergrondse gangen gebouwd voor religieuze praktijk.

Na Olbia, Porto Torres is het beste gediend haven van Sardinië. Veerboten verbinden het eiland met Genua (vaartijd: 11 uur 30 minuten), Civitavecchia (vaartijd: 7 uur 15 minuten) en Barcelona (vaartijd: 11 uur 15 minuten), Ajaccio (vaartijd: 3 uur 30 minuten), Propriano (vaartijd: 4 uur) en Marseille (vaartijd: 17 uur).

Civitavecchia Gids

Civitavecchia is de belangrijkste cruise en veerboothaven van Rome, Italië. De aantrekkelijke resort stad met ongeveer 58.000 bewoners ligt aan de kust van de Tyrreense Zee, en ongeveer 80 km ten noordwesten van Rome in de regio Lazio in Midden-Italië. Zijn haven dateert van meer dan duizend jaar, AD 101-108, toen keizer Trajanus beval de haven van Centumcellae worden gebouwd om diepwater verzendkosten hanteren voor de Romeinse hoofdstad. Tijdens en na de Middeleeuwen, werd Civitavecchia bestuurd door een reeks van graven en pausen. Verschillende gerestaureerde middeleeuwse en barokke structuren (zoals het gigantische Forte Michelangelo en de defensieve muren achter de poort) zijn herinneringen aan de lange geschiedenis van Civitavecchia. Sightseeing in Civitavecchia begint in de haven, waar bezoekers een goed zicht op het cruiseschip en veerboot bekkens van net binnen de hoofd- of zuidelijke ingang kan krijgen. De Forte Michelango, een fort dat werd in opdracht van Paus Giulio II in het begin van 1500, is naast de haven gate. Achter en boven de poort, een 17e eeuwse verdedigingsmuur vormt de ene kant van de Lungoporto Gramsci, een verhoogde voetpad naast het moderne flatgebouwen.

Auto's en passagiersschepen verbinden Civitavecchia met Sardinië, Sicilië, en andere bestemmingen binnen en buiten Italië.