COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Olbia - Genua is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Sardinië naar Italië.

Olbia - Genua Veerbootmaatschappij

  • 3 Sailings Daily 10 hr
  • Get price
  • 6 Sailings Weekly 11 hr 30 min
  • Get price
  • 5 Sailings Weekly 9 hr 59 min
  • Get price

Olbia Genua Veerboot klantenrecensies

 • "Goede vaart!"

  We konden ruim 2 uur tevoren al aan boord en werden verrast met een prachtige bovendekse hut met zitje en teevee en een uitstekend bed. Verder verliep de reis geheel volgens schema en kon je aan boord goed terecht voor je natje en droogje tegen een heel redelijke prijs. Zeker voor herhaling vatbaar!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Olbia -Genua met GNV Allegra"

  -

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht olbia -genua"

  Goede overtocht naar genua gehad in een hut. Zou ik iedereen aanraden. Boek op tijd en neem een nachtboot. De boot kwam wel 11/2 u later aan dan gepland. Dat was veel tijdsverlies

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Olbia naar Genua Veerboot

De Olbia Genua veerdienst verbindt Sardinië met Italië en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. Moby Lines varen tot maximaal 3 keer per dag, Grandi Navi Veloci 6 keer per week & de veerdienst van Tirrenia vaart tot maximaal 5 keer per week.

Er is een totaal van 32 overtochten per week op de Olbia Genua route tussen Sardinië en Italië en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia ligt in de regio Gallura in het noordoosten van Sardinië. Olbia is een charmante en historische stad die zeker een bezoek waard is. In het historische stadscentrum kunt u wandelen of heerlijk eten en drinken in de bars en restaurants terwijl de wereld aan u voorbijtrekt. De Basilica Minore di San Simplicio stamt uit de elfde eeuw met een façade uit de twaalfde eeuw. De kerk beschikt over twee schitterende fresco's. Op een hiervan staat San Simplicio afgebeeld, de beschermheilige van Olbia. Daarnaast wordt ieder jaar in mei het Festa di San Simplicio gevierd. Dit is het grootste festival van Olbia.

Het prijsniveau in Olbia ligt vrij laag en het is een geweldige plaats om een aantal dagen te verblijven. In de nabije omgeving bevinden zich een aantal mooie stranden. Olbia is bovendien bij uitstek geschikt voor het maken van boottochten.

De haven van Olbia bevindt zich op een eiland dat via een verhoogde weg is verbonden met de stad. Vanuit de haven vertrekken veerboten naar tal van bestemmingen op het Italiaanse vasteland, waaronder Genua en Civitavecchia, in buurt van Rome. De ASPO buslijn 9 verbindt de haven met het centrum. Ook vertrekken er veerdiensten vanuit Golfo Aranci, een haven ten noorden van Olbia.


Genua Gids

De Italiaanse havenstad Genua ligt in de regio Ligurië, aan de Middellandse Zee. Het centrum van Genua is eigenlijk een doolhof van smalle steegjes die uitkomen op kleine pleinen. De rijke cultuur en geschiedenis van de stad is overal voelbaar. Genua kent vele architectonische hoogstandjes in verschillende stijlen. In Genua vindt u middeleeuwse muren, veertiende-eeuwse huizen en gotische balustrades. Het is echt een stad waarin de geschiedenis letterlijk de basis vormt voor het moderne leven.

De oude haven van Genua werd in 1992 opnieuw ontworpen door Renzo Piano. Het is een populaire uitvalsbasis voor toeristen. Nabij de pier ligt de vuurtoren van de stad, met prachtig uitzicht over de Golf van Genua.

De veerterminal, gelegen in Calata Chiappella, beschikt over moderne voorzieningen en is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.