Larvik naar Hirtshals Veerboot

De Larvik Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Color Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 45 minuten.

Larvik Hirtshals vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Larvik - Hirtshals Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Larvik Hirtshals tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Larvik Hirtshals boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Larvik Gids

Larvik is een havenstad in Noorwegen. De stad ligt ongeveer 105 kilometer ten oosten van Oslo in de provincie Vestfold. Larvik werd in 1671 gesticht door Ulrik Fredrik Gyldenlove, de eerste graaf Laurvig. In Lavrik ligt het landgoed Treschow dat momenteel eigendom is van Mille-Marie Treschow, de rijkste vrouw van Noorwegen. Larvik beschikt over verschillende bezienswaardigheden zoals Galleri Winther, Larvik Museum, de vuurtoren Stavernsodden en de voormalige marinebasis Fredriksvern.

Vanuit Larvik vertrekken dagelijks veerboten naar Hirtshals in Denemarken. Inchecken is mogelijk vanaf 2 uur voor vertrek en u wordt verzocht om uiterlijk 1 uur voor vertrek in te checken.

Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.