COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Kristiansand - Hirtshals is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Noorwegen naar Denemarken.

Kristiansand - Hirtshals Veerbootmaatschappij

  • 14 Sailings Weekly 3 hr 15 min
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 2 hr 15 min
  • Get price

Kristiansand Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "Trip Norwegian "

  Fjordline hirtshals prima

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prachtig week, mooi buffet, goede reis!"

  Na een vakantie in Noorwegen de terugreis via Kristiansand en Hirtshals met Color Line gedaan. Mooi boot, vriendelijk personeel en een buffet dat werkelijk boven verwachting was. Een aanrader voor die mensen die bijv. via Kopenhagen - Malmo naar Noorwegen reizen en een andere weg terug zoeken.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Heel goed"

  De overtocht was top!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Vlotte en aangename reis doch catering niet goed"

  Inchecken en op het schip rijden, ging heel vlot en het schip vertrok op tijd. De toiletten schoon en heel mooi, dat er een groot kombuisraam was. Het schip was verder ook netjes. Enige, dat tegenviel was, dat beide koffiezetapparaten defect waren (één volledig buiten gebruik en bij de ander spoot de melk alle kanten op behalve in het kopje. Het personeel kon dit niet verhelpen. Tevens kon je geen vers sinaasappelsap persen, maar stonden er flesjes. Er waren geen glazen voor de sap;moest in kartonnen bekertjes.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Kristiansand naar Hirtshals Veerboot

De Kristiansand Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Color Line veerdienst gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 15 minuten Terwijl de veerdienst van Fjord Line vertrekt tot 3 keer per dag en duurt 2 uur 15 minuten.

Dus dat is een totaal van 35 overtochten per week op de Kristiansand Hirtshals route tussen Noorwegen en Denemarken. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Kristiansand Gids

Kristiansand ligt in het graafschap Vest-Agder, in het zuiden van Noorwegen. Het is de vijfde stad van het land. Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV, die de stad in 1641 stichtte. Het 'sand' gedeelte van de naam verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is met name tijdens de zomermaanden zeer populair onder toeristen. Een belangrijke bezienswaardigheid is Kristiansand Zoo, na Holmenkollen de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen. Kristiansand is de geboorteplaats van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, die in 2001 trouwde met kroonprins Haakon.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De veerroute tussen Kristiansand en de stad Gotenburg in Zweden vertrekt en eindigt in het Britse Newcastle. Daarnaast is er een populaire veerdienst tussen Kristiansand en Hirtshals in Denemarken.

De veerbootterminal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over voorzieningen zoals toiletten en een supermarkt.


Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.