COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Kristiansand - Hirtshals is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Noorwegen naar Denemarken pagina.

Kristiansand - Hirtshals Veerbootmaatschappij

  • 14 Sailings Weekly 3 hr 15 min
  • Get price
  • 14 Sailings Weekly 2 hr 15 min
  • Get price

Kristiansand Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "Geweldig"

  Mijn ervaring met Colorline is zeer goed. Nette bediening door ALLE personeel. Prettige reis in de Superspeed. Inklaren ging zeer voorspoedig en soepel. Onze hond moest in de kennel, welke zeer schoon was. Volgende keer weer met Colorline.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Vlekkeloze organisatie zorgt voor een snelle overtocht"

  Vanaf het moment van inchecken tot aan het moment waarop je de boot af rijdt, wordt je op zeer duidelijke wijze begeleid door het personeel, dat zeer efficiënt ervoor zorgt dat ieder voertuig optimaal aan boord past. Eenmaal aan boord vlieg je over de zee en heb je al heel snel weer land in zicht. Ideaal voor mensen die liever niet al te lang op een boot verblijven.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Ontbijt!"

  Prima reis gehad. Voortreffelijk ontbijt gekocht aan boord!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Goede reis!"

  Goede reis gehad, prettig welkom aan boord, aardig personeel. Zou wel adviseren om stoelen te reserveren anders moet je 3,5u hangen op ongemakkelijke stoelen. Tickets liggen klaar bij toegangspoort naar de boot dus niet bij kantoor Color Line, gaat op kenteken dus werkt perfect.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Kristiansand naar Hirtshals Veerboot

De Kristiansand Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Color Line veerdienst gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 15 minuten Terwijl de veerdienst van Fjord Line vertrekt tot 14 keer per week en duurt 2 uur 15 minuten.

Dus dat is een totaal van 28 overtochten per week op de Kristiansand Hirtshals route tussen Noorwegen en Denemarken. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Kristiansand Gids

Kristiansand ligt in het graafschap Vest-Agder, in het zuiden van Noorwegen. Het is de vijfde stad van het land. Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV, die de stad in 1641 stichtte. Het 'sand' gedeelte van de naam verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is met name tijdens de zomermaanden zeer populair onder toeristen. Een belangrijke bezienswaardigheid is Kristiansand Zoo, na Holmenkollen de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen. Kristiansand is de geboorteplaats van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, die in 2001 trouwde met kroonprins Haakon.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De veerroute tussen Kristiansand en de stad Gotenburg in Zweden vertrekt en eindigt in het Britse Newcastle. Daarnaast is er een populaire veerdienst tussen Kristiansand en Hirtshals in Denemarken.

De veerbootterminal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over voorzieningen zoals toiletten en een supermarkt.


Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.