Kristiansand naar Hirtshals Veerboot

De Kristiansand Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Fjord Line veerdienst gaat tot 3 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur 15 minuten Terwijl de veerdienst van Color Line vertrekt tot 14 keer per week en duurt 3 uur 15 min.

Dus dat is een totaal van 35 overtochten per week op de Kristiansand Hirtshals route tussen Noorwegen en Denemarken. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Kristiansand - Hirtshals Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Kristiansand Hirtshals tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Kristiansand Hirtshals boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Kristiansand Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "kristiansand - hirtshals"

  bij de check-in hartelijk begroet, daarna een comfortabele reis gehad. Niets op aan te merken, vriendelijk personeel, lekkere stoelen, schone toiletten.

  'W visser' reisde mee op de route Kristiansand Hirtshals met Color Line

  Lees meer Lees minder
 • "Goede service "

  Wij hebben op 6 augustus 2015 de overtocht gemaakt van Kristiansand naar Hirthls. Alles liep mooi oprijd. Een minpuntje was dat het eten niet echt lekker warm was.

  'Paul' reisde mee op de route Kristiansand Hirtshals met Color Line

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht"

  Wij vonden de overtocht heel snel, zorgzaam en netjes gaan! Vriendelijk Personeel!! Zeker een 7+ waard

  'Anonieme' reisde mee op de route Kristiansand Hirtshals met Color Line aan boord de Superspeed 1

  Lees meer Lees minder
 • "overtocht"

  De boeking was prima verlopen zijn een dag eerder vertrokken omdat we op de change baan mee konden. Mijn vrouw en zoon hebben de overtocht prettig ervaren maar ik zelf heb 2 uur op de toilet gezeten dat was geen pretje. Ik was niet als enige op de boot die zich niet lekker voelde. Verders was alles prima, snelle overtocht dit heeft mij goed verrast. Onlangs we zelf ook al jaren in noorwegen op de fjorden vissen. ( 35 jaar ) Deze overtocht is wel een aanrader als men onder in noorwegen vakantie wil houden. Bedankt voor de goede service. met vriendelijke groet, fam van den Heijkant

  'Goof' reisde mee op de route Kristiansand Hirtshals met Fjord Line aan boord de Fjord Cat

  Lees meer Lees minder

Kristiansand Gids

Kristiansand ligt in het graafschap Vest-Agder, in het zuiden van Noorwegen. Het is de vijfde stad van het land. Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV, die de stad in 1641 stichtte. Het 'sand' gedeelte van de naam verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is met name tijdens de zomermaanden zeer populair onder toeristen. Een belangrijke bezienswaardigheid is Kristiansand Zoo, na Holmenkollen de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen. Kristiansand is de geboorteplaats van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, die in 2001 trouwde met kroonprins Haakon.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De veerroute tussen Kristiansand en de stad Gotenburg in Zweden vertrekt en eindigt in het Britse Newcastle. Daarnaast is er een populaire veerdienst tussen Kristiansand en Hirtshals in Denemarken.

De veerbootterminal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over voorzieningen zoals toiletten en een supermarkt.

Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.