COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Bergen - Hirtshals is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Noorwegen naar Denemarken.

Aan boord van de schepen

Bergen - Hirtshals Veerbootmaatschappij

  • 7 Sailings Weekly 18 hr
  • Get price

Bergen Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "Fijne overtocht"

  We hadden het gevoel dat deze ferry bijna een cruise was. Alles fijn, behalve dat we vrijwel de hele overtocht regen hadden. Daar kan Fjordline niets aan dien !

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "25-8-3019 Bergen-Hirtshals"

  Prima hut en faciliteiten. Miste wel ( itt stena line) vertier/ horeca op het zonnedek. Het was schitterend weer namelijk.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima en aangename overtocht Bergen - Hirtshals"

  Met Fjordline overtocht Bergen - Hirtshals gemaakt. Prima verblijf op Bergenfjord. Zeer schone en nette buitenhut. Goede voorzieningen aan boord. Vriendelijke en behulpzame medewerker bij incheck. Tijdens de reis werd er veel gepoetst door medewerkers👍

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Nice trip from bergen to hirtshals Dk"

  De overtocht van Bergen naar Hirtshals was zeer plezierig. Dit kwam mede doordat het een zeer mooie heldere dag was. De zon scheen en je kon lekker op het achterdek zitten. Je vaart de hele middag langs de kust en door fjorden. In Stavanger een tussenstop met bijtanken. Voor de rest was het schip schoon. Onze cabine was schoon en voorzien van douche, toilet, goed bed met bed linnengoed en handdoeken.  

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Bergen naar Hirtshals Veerboot

De Bergen Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fjord Line. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur.

Bergen Hirtshals vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Bergen Gids

De stad Bergen is gelegen aan de westkust van Noorwegen, op het schiereiland van Bergenhalvoyen, en is ook wel bekend als de stad van de zeven bergen. Het stadscentrum en de noordelijke wijken bevinden zich aan de kust van Byfjorden. Bergen is een internationaal centrum voor de scheepvaart, aquacultuur, petroleum en een nationaal centrum voor hoger onderwijs. De haven van Bergen is de drukste haven van Noorwegen.
Bergen is omgeven door een van de meest spectaculaire toeristische attracties ter wereld - De Noorse fjorden, die nu opgenomen zijn op de UNESCO World Heritage List. De fjorden zijn diep en smal, omgeven door hoge, steile bergen met besneeuwde toppen. Bezoekers zullen kleine boerderijen zien, sommige van de fjorden en sommige zelfs hoog in de bergen, bewijs van dat mensen hier al eeuwen hebben gewoond en overleefd.
De haven van Bergen is de grootste zeehaven van Noorwegen. In 2011, de haven verwelkomde 264 cruiseschepen met 350.248 bezoekers. De veerbootmaatschappij Fjord Line biedt veerdiensten naar Hirtshals in Denemarken. Bergen is het zuidelijke eindpunt van de Hurtigruten, de Coastal Express, die dagelijkse diensten biedt langs de kust naar Kirkenes. Passagier catamarans vertrekken ook vanuit het zuiden van Bergen richting Haugesund, Stavanger en het noorden van de Sognefjord en Nordfjord.


Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.