COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Bornholm

Bornholm is een Deens eiland in de Baltische Zee. Het eiland heeft 39.756 inwoners. Bornholm ligt 47 kilometer uit de kust van Zweden en ongeveer 150 kilometer van Kopenhagen. De hoofdplaats van Bornholm is Rønne.

Wat is er te doen op Bornholm?

Bornholm wordt door de Denen ook wel Solskinsøen (het Zonneschijneiland) genoemd. Het eiland kent de meeste zonuren van Denemarken. Het binnenland van het Bornholm wordt gevormd door bossen en heidevelden. Aan de noordkant van het eiland vindt u prachtige kliffen en rotsen. In het zuidwesten liggen brede stranden en zandduinen. De populairste badplaatsen van Bornholm zijn de aaneengegroeide dorpen Allinge en Sandvig, op het noordelijkste puntje van het eiland. In Allinge-Sandvig bevinden zich karakteristieke huisjes, leuke winkels en uitstekende restaurants waar u in de zomermaanden kunt luisteren naar livemuziek. Ook het nabijgelegen vissersdorpje Gudhjem, met een mooie haven, is zeer de moeite waard. Bornholm staat bekend om zijn schitterende ronde kerken. Op ongeveer 10 minuten rijden van de hoofdplaats Rønne ligt het dorpje Nylars met een prachtige ronde kerk die oorspronkelijk werd gebouwd in 1165. Deze kerk deed in het verleden ook dienst als verdedigingsfort. Een andere schitterende twaalfde-eeuwse kerk bevindt zich in het dorpje Osterlars. Bornholm is een mooie bestemming voor sportievelingen en liefhebbers van het buitenleven. Het eiland biedt tal van mogelijkheden om te windsurfen, rotsklimmen, wandelen en mountainbiken.

Vervoer

Het leukste is om Bornholm te verkennen op de fiets zodat u volop kunt genieten van de mooie omgeving. Mocht u daar geen zin in hebben, of een pauze willen nemen, kunt u kiezen voor de streekbussen die over het eiland rijden. Het is toegestaan om uw fiets mee te nemen in de bus. Bovendien is het eiland ook te bereiken per auto.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Vanuit Bornholm vertrekken veerboten naar Denemarken, Zweden, Polen en Duitsland. De veerhaven ligt in Rønne. Om te profiteren van de laagste prijzen is het aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. Gezien de fijne temperaturen vormen de zomermaanden (juni tot september) de beste tijd om een bezoek te brengen aan Bornholm.

Populaire veerbootmaatschappijen

  • 1 Afvaart / Week 5 uur
  • Prijsaanvraag
  • 1 Afvaart / Week 6 uur
  • Prijsaanvraag

Bornholm klantenrecensies

 • "Maaltijd/tussendoortje"

  Aan boord was alles perfect geregeld. De lunch van 12.00 tot 14.oo uur prima. Het enige min puntje op een overtocht van 7½ uur was dat je nog wel koffie met gebak, echter niet een broodje (kaas/worst) kon kopen.

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  De overtocht van Trelleborg naar Travemunde met TT Line is prima. Er wordt aangegeven dat je 70 minuten van tevoren aanwezig moet zijn maar dat is niet nodig, veel passagiers komen pas later aan. Het schip is erg schoon en netjes en het personeel vriendelijk. De catering is echter erg slecht. Koffie en eten zijn echt niet lekker, en niet goedkoop (Koffie €2,20, maaltijd standaard €16). Het restaurant en de shop zijn ook het grootste deel van de tijd gesloten. Onderweg naar de auto gaan is niet toegestaan. Het is dus aan te raden om eten, drinken en iets om je mee te vermaken mee te nemen aan boord.

  Lees meer Lees minder
 • "Het mooie alternatief!"

  Deze nachtboot is het heerlijke alternatief om uitgerust aan te komen in Zweden in plaats van al die kilometers autorijden. Ondanks het tijdstip is restauratie nog een uurtje open voor een hapje en een drankje. Ontbijttijden aangepast aan het laat naar bed gaan, uitstekend ontbijtbuffet met hele vriendelijke dames die de boel runnen.

  Lees meer Lees minder
 • "Trel-trav"

  Plezierige boottocht gehad, goed geslapen

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Bornholm