Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3047 routes vanuit 744 havens.

Gewaardeerd door meer dan 2.5 miljoen klanten.

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Bornholm

Bornholm is een Deens eiland in de Baltische Zee. Het eiland heeft 39.756 inwoners. Bornholm ligt 47 kilometer uit de kust van Zweden en ongeveer 150 kilometer van Kopenhagen. De hoofdplaats van Bornholm is Rønne.

Wat is er te doen op Bornholm?

Bornholm wordt door de Denen ook wel Solskinsøen (het Zonneschijneiland) genoemd. Het eiland kent de meeste zonuren van Denemarken. Het binnenland van het Bornholm wordt gevormd door bossen en heidevelden. Aan de noordkant van het eiland vindt u prachtige kliffen en rotsen. In het zuidwesten liggen brede stranden en zandduinen. De populairste badplaatsen van Bornholm zijn de aaneengegroeide dorpen Allinge en Sandvig, op het noordelijkste puntje van het eiland. In Allinge-Sandvig bevinden zich karakteristieke huisjes, leuke winkels en uitstekende restaurants waar u in de zomermaanden kunt luisteren naar livemuziek. Ook het nabijgelegen vissersdorpje Gudhjem, met een mooie haven, is zeer de moeite waard. Bornholm staat bekend om zijn schitterende ronde kerken. Op ongeveer 10 minuten rijden van de hoofdplaats Rønne ligt het dorpje Nylars met een prachtige ronde kerk die oorspronkelijk werd gebouwd in 1165. Deze kerk deed in het verleden ook dienst als verdedigingsfort. Een andere schitterende twaalfde-eeuwse kerk bevindt zich in het dorpje Osterlars. Bornholm is een mooie bestemming voor sportievelingen en liefhebbers van het buitenleven. Het eiland biedt tal van mogelijkheden om te windsurfen, rotsklimmen, wandelen en mountainbiken.

Vervoer

Het leukste is om Bornholm te verkennen op de fiets zodat u volop kunt genieten van de mooie omgeving. Mocht u daar geen zin in hebben, of een pauze willen nemen, kunt u kiezen voor de streekbussen die over het eiland rijden. Het is toegestaan om uw fiets mee te nemen in de bus. Bovendien is het eiland ook te bereiken per auto.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Vanuit Bornholm vertrekken veerboten naar Denemarken, Zweden, Polen en Duitsland. De veerhaven ligt in Rønne. Om te profiteren van de laagste prijzen is het aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. Gezien de fijne temperaturen vormen de zomermaanden (juni tot september) de beste tijd om een bezoek te brengen aan Bornholm.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Polferries
  • Prijsaanvraag
 • TT Line
  • Prijsaanvraag

Bornholm klantenrecensies

 • "Reis Rostock naar Trelleborg"

  Een hele goede aanrader wanneer je naar Zweden wilt reizen, vakbekwaamheid van het personeel, en relaxed!

  Lees meer Lees minder
 • "Leuke overtocht"

  Zeer leuke overtocht met de boot, mooie porties van voedsel en heel stipt aankomen en vertrek

  Lees meer Lees minder
 • "Ferry Trelleborg - Travemunde"

  Het was de eerste maal dat we de ferry namen, en ik wist echt niet wat te verwachten. Het was leuk, en deed me zin krijgen eens een cruise mee te maken, want ik had zeker niet verwacht dat de overtocht zo comfortabel zou verlopen. Het is aangenaam eens het schip te verkennen, de cabines zijn zeer proper, en er zijn zelfs handdoeken aanwezig in de toiletruimte, iets dat ik zeker niet had verwacht. Het heeft een leuke boetiek en de catering is dik in orde. Het spijt me enorm dat ik voor de heenreis geen gebruik heb gemaakt van deze ferry, maar mijn volgende reis naar Noorwegen zal zeker via deze lijn gaan.

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  Wij zijn inderdaad met de TT line Robin Hood gereisd. Was prima, alleen er was een tussenstop in Rostock en dat was me niet bekend.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Bornholm