Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2955 routes vanuit 619 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Eolische Eilanden

De Eolische eilanden zijn gelegen tussen het vasteland van Italië en het eiland Sicilië - natuurlijk is er een uitgebreid netwerk van veerboten die de bezoekers naar de talrijke eilanden vanaf deze twee locaties brengen.

Vanaf het vasteland van Italië, de haven van Napels in het zuiden van het land is de belangrijkste hub voor veerboten naar de eilanden, terwijl Milazzo en Palermo de vertrekhavens zijn voor de overtochten vanaf Sicilië.

Lipari is het grootste en drukste eiland van de Eolische regio en haar geschiedenis betekent dat bezoekers een scala aan opvallende stukken van de architectuur kunnen bewonderen. Om de best mogelijke perspectief van het eiland te krijgen, is het essentieel om het landschap te zien vanaf een grote hoogte, en de vulkanische aard van Lipari heeft een aantal uitstekende uitkijkpunten gemaakt - Mount Saint Angelo is een van de beste van deze. Voor de lokale bevolking en toeristen, de Feesten van de Heilige Bartholomeus hebben een prominente plaats op de culturele agenda tijdens de maand augustus.

Zoals de naam al doet vermoeden, Vulcano is een eiland dat bezoekers de kans biedt om de vulkanische kraters te zien die op natuurlijke wijze zijn gevormd op een immense schaal. Het eiland zelf heeft een relatief kleine bevolking die uitsluitend steunt op het toerisme, en als zodanig bezoekers zijn altijd verzekerd van een warme welkom - Vulcano bewoners hebben een aantal verschillende restaurants die de lokale gerechten bieden. Verse visgerechten worden beïnvloed door de positie van de eilanden, en een glas of twee van Malvasia delle Lipari is een fantastische manier om uw maaltijd te genieten.

Bij het reizen met de auto naar een van de Eolische Eilanden, is het raadzaam om bij de veerbootmaatschappij te informeren over de voertuigtypen die toegestaan zijn ​​op elke afzonderlijke eiland. Beperkingen zijn vaak in de plaats om de serene en niet-overvolle karakter van de eilanden te beschermen, maar zodra je van de boot stapt zijn er een aantal mogelijkheden voor de fiets en scooter verhuur is ook mogelijk.

Aankomen is slechts een deel van het plezier, en het gebruik van de veerboot netwerk om de streek te verkennen zal u precies laten zien wat de Eolische eilanden toeristische ervaringen te bieden hebben aan toeristen.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Liberty Lines Fast Ferries
  • Prijsaanvraag
 • SNAV
  • Prijsaanvraag
 • Siremar
  • Prijsaanvraag
 • Alilauro
  • Prijsaanvraag
Bekijk alle veerboot maatschappijen

Eolische Eilanden klantenrecensies

 • "snel, gemakkelijk en zeer klantvriendelijk"

  snel, gemakkelijk en zeer klantvriendelijk

  Lees meer Lees minder
 • "Prima veerdienst"

  Ik had gereserveerd maar in feite was dat eigelijk niet nodig Kunt heel makkelijk aan de kassa een kaartje kopen. De boten varen snael en redelijk comfortabel. Aan boord geen catering maar hoeft ook niet want de reis is maar kort

  Lees meer Lees minder
 • "Verkeerde tickets"

  We reserveerden tickets maar bij bevestiging bleken het verkeeerde tickets te zijn. Bij het kantoor moesten we nieuwe tickets kopen. We hebben dus geen goede ervaring met Direkt Ferries. De reis verliep verder prima.

  Lees meer Lees minder
 • "Milazzo -Lipari"

  Vlotte overzet enkel te weinig plaats voor bagage en spijtig dat men niets kan consumeren.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en havens in Eolische Eilanden