Dover naar Calais Veerboot

De Dover Calais veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De DFDS Seaways veerdienst gaat tot 15 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten Terwijl de P&O Ferries veerdienst loopt tot 23 keer per dag met een duur van 1 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 38 overtochten per dag op de Dover Calais route tussen Engeland en Frankrijk. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Dover naar Calais Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Engeland naar Frankrijk pagina.

Dover - Calais Veerbootmaatschappij

 • DFDS Seaways
  • 15 Afvaarten / Dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • P&O Ferries
  • 23 Afvaarten / Dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Dover Calais tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Dover Calais boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Dover Calais Veerboot klantenrecensies

 • "Well Done P&O"

  During the years i have sailed i with P & O ferries Calais-Dover, i have never had problems, always on time, never had a bad crossing, well done P & O

  'Alan' reisde mee op de route Dover Calais met P&O Ferries aan boord de Pride of Burgundy

  Lees meer Lees minder
 • "alweer perfecte overtocht met de Rodin"

  schitterende overtocht, prachtig weer, lekker gegeten aan boord

  'Chris' reisde mee op de route Dover Calais met MyFerryLink aan boord de Rodin

  Lees meer Lees minder
 • "Eerdere boot toch mogelijk"

  De terugreis verliep zo voorspoedig dat we een boot eerder konden nemen, ondanks dat we een onveranderbaar ticket hadden. Goede service dus!

  'Anonieme' reisde mee op de route Dover Calais met P&O Ferries aan boord de Pride of Kent

  Lees meer Lees minder
 • "waardering; goed"

  Heb getwijfeld of andere maatschappijen beter zouden zijn want de kosten zijn beduidend lager.Voor minder geld maar evenveel service over gegaan met de motor van Dover naar Calais.

  'Nick' reisde mee op de route Dover Calais met MyFerryLink aan boord de Rodin

  Lees meer Lees minder

Dover Gids

De stad van Dover ligt aan het Engels Kanaal kust in het graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland. De stad is gelegen aan de kust op het smalste punt van het Engels Kanaal, tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en is uitgeroepen tot de Dover Strait. De stad heeft veel bezienswaardigheden en attracties. De Bleriot monument, ter herinnering aan de plek waar Bleriot landde na de eerste cross Channel vlucht in 1909, is een schets van het vliegtuig gevlogen in de grond. Dover Castle is een middeleeuws kasteel in de stad die gesticht werd in de 12e eeuw en wordt beschreven als de "sleutel tot Engeland" vanwege zijn defensieve betekenis in de geschiedenis en is het grootste kasteel in Engeland.
De haven van Dover is de drukste passagiershaven ter wereld, met 16 miljoen reizigers, 2,1 miljoen vrachtwagens, 2,8 miljoen auto's en motorfietsen en 86.000 bussen iedere jaar. Dover is de belangrijkste vertrekhaven voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk, die verder naar het vasteland van Europa willen. Veerdiensten tussen Calais en Duinkerken worden verzorgd door P&O Ferries, DFDS Seaways en My Ferry.

Calais Gids

De stad Calais is gelegen in het Franse departement Nord-Pas de Calais en is de dichtstbijzijnde haven van Frankrijk naar Engeland en is voor een lange tijd de bindende factor voor de handel en het toerisme tussen de twee Europese landen. De Straat van Dover, gelegen aan de overkant van het Engels Kanaal op het Britse vasteland, ligt op ongeveer 32 km van Calais. Calais werd, in feite, een Brits grondgebied voor vele eeuwen voordat het werd een deel van Noord-Frankrijk. Op een heldere dag, kan Dover's beroemde witte kliffen gemakkelijk worden bekeken vanuit Calais en de Franse kust kan ook worden gezien van die zeer kliffen ook (als het weer het toelaat natuurlijk).

De stad is verdeeld in twee delen: de oude stad en de moderne stad. Calais-Nord, de oude stad is gelegen op een kunstmatig eiland omringd door grachten en havens. Het andere deel, de moderne stad, bekend als St-Pierre, ligt in het zuiden. Echter, Calais is niet alleen bekend als een belangrijke haven verbindt Frankrijk en Engeland, maar ook als het ontwikkelen van toeristische centrum met zijn rijke culturele erfgoed, musea, Franse gastronomische hoogstandjes, pittige nachtleven en de belforten, (belegering torens gebouwd om de stad te beschermen tegen invasies), die de UNESCO World Heritage sites zijn.

Veerboten naar Engeland vertrekken vanuit Calais naar Dover gemiddeld elke 30 minuten, met een vaartijd van ongeveer 75 minuten.