COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Dover - Calais is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Alternatieven voor Dover - Calais

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Engeland naar Frankrijk.

Dover - Calais Veerbootmaatschappij

  • 15 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 15 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 11 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price

Dover Calais Veerboot klantenrecensies

 • "Friendly"

  Nice that we could get a boat earlier

  'C Class' travelled on C Class

  Lees meer Lees minder
 • "Dik tevreden."

  Heen- en terugreis vanuit Calais naar Dover bij Irish Ferries geboekt. Nadat ik een boeking op de verkeerde datum voor de Eurotunnel had geboekt en betaald, was dit de goedkoopste optie. We zijn zeer tevreden over beide overtochten. Heenreis buiten gezeten, terugreis binnen fish en chips gegeten en daarna aan de voorkant van de boot in de fauteuils gezeten. Zeer ontspannen.

  'Isle Of Innisfree' travelled on Isle Of Innisfree

  Lees meer Lees minder
 • "Vlotte reis"

  Vlotte incheck in Dover en rustige overtocht.  Er is voldoende personeel aanwezig op het laad-/losdek.  Wat tegenviel was, dat meerdere automobilisten hun motor startten terwijl de boot nog gesloten was. Hier moet beter op worden gelet. Je stikt bijna van de uitlaatgassen. 

  'C Class' travelled on C Class

  Lees meer Lees minder
 • "Prima reis"

  Gewoon goed 

  'Isle of Inishmore' travelled on Isle of Inishmore

  Lees meer Lees minder

Dover naar Calais Veerboot

De Dover Calais veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. P&O Ferries varen tot maximaal 15 keer per dag, DFDS Seaways 15 keer per dag & de veerdienst van Irish Ferries vaart tot maximaal 11 keer per dag.

Er is een totaal van 41 overtochten per dag op de Dover Calais route tussen Engeland en Frankrijk en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Dover Gids

Dover ligt aan de kust van het graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland. De stad is gelegen aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

Dover kent veel bezienswaardigheden. Zo staat het Bleriot Memorial op de plek waar Louis Bleriot zijn vliegtuig landde na de eerste vlucht over het Kanaal. Op het hoogste punt van de stad prijkt Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel heeft als verdedigingsfort door de eeuwen heen een zeer belangrijke rol gespeeld in de Engelse geschiedenis.

De haven van Dover is met jaarlijks 16 miljoen passagiers, 2,1 miljoen vrachtwagens en motors en 86.000 bussen de drukste haven ter wereld. Het vormt de belangrijkste verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. P&O Ferries, DFDS Seaways en MyFerryLink verzorgen vanuit Dover veerdiensten naar de Franse steden Calais en Duinkerken.


Calais Gids

De Franse stad Calais is gelegen in het departement Nord-Pas de Calais in het noordwesten van Frankrijk. Calais ligt aan het Kanaal, op ongeveer 33 kilometer van de Engelse stad Dover. Bij helder weer is het mogelijk om vanuit Calais de prachtige krijtrotsen van Dover te bewonderen.

Calais speelt al sinds lange tijd een belangrijke rol bij de verbinding tussen Engeland en Frankrijk. De stad bestaat uit twee delen. Het oude gedeelte, Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland en wordt omringd door grachten en havens. Het nieuwe gedeelte wordt St-Pierre genoemd en ligt ten zuiden van de oude stad.

Calais heeft meer te bieden dan alleen haar drukke haven en wordt steeds populairder als toeristische bestemming. De stad beschikt over een boeiende cultuurgeschiedenis, een aantal musea en een rijk nachtleven. Een belangrijke bezienswaardigheid is het belfort, onderdeel van het stadhuis. Dit belfort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers en maakt tegenwoordig deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Iedere 30 minuten vertrekt een veerdienst vanuit Calais naar Engeland. De overtocht naar Dover duurt ongeveer 75 minuten.