Ajaccio naar Marseille Veerboot

De Ajaccio Marseille veerdienst verbindt Corsica met Frankrijk en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Corsica Linea veerdienst gaat tot 5 keer per week met een vaartijd van ongeveer 11 uur Terwijl de La Meridionale veerdienst loopt tot 3 keer per week met een duur van 12 uur.

Dus dat is een totaal van 8 overtochten per week op de Ajaccio Marseille route tussen Corsica en Frankrijk. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Ajaccio naar Marseille Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Frankrijk pagina.

Ajaccio - Marseille Veerbootmaatschappij

  • Corsica Linea
    • 5 Afvaarten / Week 11 uur
    • Prijsaanvraag
  • La Meridionale
    • 3 Afvaarten / Week 12 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Ajaccio Marseille tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ajaccio Marseille boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ajaccio Gids

Ajaccio is de grootste nederzetting op het Franse eiland Corsica. Napoleon Bonaparte werd geboren in Ajaccio, in 1769 in de Casa Buonaparte, nu voor het publiek bezoekbaar. Andere signeersessies in de stad zijn onder de Ajaccio Napoleon Bonaparte luchthaven. De stad is gelegen aan de kust ten zuidwesten van Corsica, ongeveer 210 mijl ten zuidoosten van Marseille. Ajaccio ligt op een beschutte ligging aan de voet van de beboste heuvels, aan de noordelijke oever van de Golf van Ajaccio. De haven is gelegen ten oosten van de oorspronkelijke citadel onder de heuvel met uitzicht op een schiereiland die de haven beschermt.
De haven van Ajaccio wordt verbonden met het vasteland van Frankrijk met dagelijkse vveerdiensten vanaf Marseille, Toulon en Nice. Er zijn af en toe ook verbindingen naar het Italiaanse vasteland (Livorno) en naar Sardinië, samen met een seizoensgebonden dienst naar Calvi en Propriano. De twee grote veerbootmaatschappij met diensten naar Ajaccio zijn SNCM en Corsica Ferries.
Ajaccio is een tussenstop geworden voor cruises met ongeveer 418.086 bezoekers in 2007 - veruit de grootste in Corsica en de tweede in Frankrijk (na Marseille, maar groter dan Nice/Villefranche-sur-Mer en Cannes).

Marseille Gids

Marseille, gelegen aan de Middellandse Zee kust in het zuiden van Frankrijk, is de op een na grootste stad in Frankrijk en staat bekend om haar prachtige kustlijn en de belangrijkste haven. De tweede alleen naar Parijs in zoveel aspecten, Marseille is een van de meest historische, aantrekkelijke en populaire steden van Frankrijk, en is vol van karakter en terracotta daken. Echter, Marseille heeft één groot verschil, het is de thuisbasis van een aantal prachtige zonovergoten zandstranden, omzoomd met corniches en tal van bezienswaardigheden langs de kust. Wandeling rond de stad bezoekers tal van charmante wijken, waar de drukke bazaars en straatmarkten af te wachten, met name rond de oude haven, dat is een geweldige plek om te verkennen te vinden. Toeristen een bezoek aan Marseille zal worden overweldigd door de historische attracties te bieden. Hoogtepunten zijn de Basilique Notre Dame de la Garde, gelegen aan de zuidelijke kant van de Vieux Port; Château d'If, beroemd om zijn verschijning in de veelgeprezen roman De graaf van Monte Cristo'; Centre de la Vieille Charité, een grote tentoonstelling centrum gelegen in de wijk van Marseille Panier en dateert uit de 17e eeuw; La Cathédrale de la Nouvelle Major, een bijzonder mooie kathedraal gebouwd op een enorme kostenpost en uitzicht op de zee; en het Palais du Pharo dat is een groot paleis, ooit de residentie van Napoleon III en nu de thuisbasis van vele seizoensgebonden tentoonstellingen.