Bastia naar Savona Veerboot

De Bastia Savona veerdienst verbindt Corsica met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 21 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 30 minuten.

Bastia Savona vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Bastia naar Savona Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Italië pagina.

Bastia - Savona Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 3 Afvaarten / Dag 4 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Bastia Savona tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Bastia Savona boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Bastia Gids

Bastia is een gemeente in het departement Haute-Corse van Frankrijk, gelegen in het noordoosten van het eiland Corsica. De stad heeft ook de belangrijkste haven op het eiland en is de belangrijkste commerciële stad van het eiland. Bastia heeft drie verschillende havens; de oude haven ("Vieux Port"), gelegen in een smalle baai en voornamelijk gebruikt door de vissers en privé schepen, in het noorden gelegen commerciële haven, en de Toga jachthaven die gebruikt wordt door pleziervaartuigen, zoals zeilboten en jachten.
Bezienswaardigheden in Bastia zijn het Museum van Corsica, het voormalige paleis van de Genuese gouverneurs, die nu een museum van Corsicaanse etnografie herbergt en The Fortress met zijn donjon en de 16e-eeuwse klokkentoren, die een prachtig uitzicht over de oude haven Terra Vecchia biedt, de bergen en de kust.
De haven van Bastia verbindt Bastia met Frankrijk (Marseille, Nice en Toulon) en Italië (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).

Savona Gids

De provinciale Italiaanse stad Savona is een van de grote zeehavens Noord-Italië en te midden van het landschap van de regio Ligurië, het is meer dan alleen een industrie- en havenstad. Savona ligt aan de Middellandse Zee kust ongeveer 25 mijl ten westen van Genua en 93 mijl ten oosten van Nice in Frankrijk. Voor bezoekers die ervoor kiezen om de stad te verkennen, de attracties in de stad zijn onder andere een middeleeuws fort, kunstgalerijen en kathedralen en gekleurde kust huizen. Hoewel de stad minder toeristen lijkt te trekken dan sommige van haar mediterrane buren, Savona is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en veerboot. De ligging van de stad aan de kust maakt het een belangrijke havenstad en een belangrijkste industriële hub voor auto-export. Meerdere veerboten en Middellandse Zee cruiseschepen vertrekken ook vanuit de haven van Savona.
In de stad, de 16de-eeuwse Fortezza Priamar kijkt uit naar de Middellandse Zee en werd gebouwd door de Genuese werknemers om hun dominantie over de Savonese die ze net had verslagen in de strijd te tonen. Een andere goed bewaard gebleven 16e-eeuws gebouw in de stad is de Cattedrale di Nostra Signora Assunta, gebouwd om de 13e eeuwse kerk van St. Franciscus, die uit elkaar viel te vervangen.