COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Livorno - Olbia is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Italië naar Sardinië.

Livorno - Olbia Veerbootmaatschappij

  • 12 Sailings Weekly 6 hr 55 min
  • Get price
  • 16 Sailings Weekly 7 hr 30 min
  • Get price

Livorno Olbia Veerboot klantenrecensies

 • "Goede heen- en terugreis"

  Heenreis wat problemen met verkrijgen van keycard voor de cabin, terugreis verliep dit juist uitstekend (5 minuten). Zag er goed uit!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Alles goed in orde "

  Super goede boot reis gehad, alle voorzieningen waren goed. Alleen de wc was een beetje smerig. 

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Livorno - Olbia"

  Overtocht was prima. Een kanttekening was toen we in Olbia  bij de  Camper kwamen op dek 2 was het daar 40,5  en in de Camper 37 graden terwijl de horeca ruimtes koud ( te koud) waren. Verder prima aan te bevelen. 

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Sardinië"

  Prima overtocht, goed geregeld, prettig schip

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Livorno naar Olbia Veerboot

De Livorno Olbia veerdienst verbindt Italië met Sardinië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Moby Lines veerdienst gaat tot 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 55 minuten Terwijl de veerdienst van Grimaldi Lines vertrekt tot 16 keer per week en duurt 7 uur 30 minuten.

Dus dat is een totaal van 28 overtochten per week op de Livorno Olbia route tussen Italië en Sardinië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Livorno Gids

De Italiaanse havenstad Livorno ligt in het westen van Toscane, aan de Ligurische Zee. In de wijk Venezia Nuova kunnen bezoekers zich vergapen aan oude bruggen, smalle straatjes, aristocratische huizen en een netwerk van grachten die werden gebruikt om de haven te verbinden met de pakhuizen. Daarnaast staat de stad bekend om haar huizen in neoclassicistische stijl, musea, parken, en culturele hoogstandjes. De beroemde componist Pietro Mascagni werd geboren in Livorno en in het Museo Mascagnano kunt u memorabilia, opera's en documenten van zijn hand bewonderen. Tijdens het theaterseizoen worden een aantal opera's van Mascagni opgevoerd in het Teatro Goldoni.

Livorno heeft de derde grootste haven van de Italiaanse westkust en beschikt over tal van voorzieningen voor zowel vracht- als personenvervoer. Zo heeft de haven rolstoelhellingen, toiletten en douches voor passagiers. Ook vindt u hier bars, restaurants en een conferentiecentrum. Vanuit de haven vertrekken er veerdiensten naar Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari en Tunesië.


Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia ligt in het noorden van Sardinië. Olbia staat bekend als toegangspoort tot de Costa Smeralde en biedt voorzieningen voor toeristen. In het oude centrum bevinden zich verschillende historische bezienswaardigheden zoals een Romeins badhuis en een indrukwekkende granieten kerk, de Basilica di San Simplicio. Deze Middeleeuwse kerk is zeer populair onder toeristen en beschikt over twee schitterende fresco's. Op het fresco aan de linkerzijde staat San Simplicio afgebeeld, de patroonheilige van de stad Olbia. In mei van elk jaar vormt Olbia het toneel voor het Festa di San Simplicio, het grootste festival van de stad.

De haven van Olbia ligt op een eiland dat via een lange dijkweg is verbonden met de stad. Vanuit de haven vertrekken dagelijks veerboten naar bestemmingen op het Italiaanse vasteland zoals Genua en Civitavecchia, in de buurt van Rome. Daarnaast vertrekken veerboten naar andere bestemmingen vanuit Golfo Aranci, een haven ten noorden van Olbia.