Piombino naar Olbia Veerboot

De Piombino Olbia veerdienst verbindt Italië met Sardinië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Moby Lines. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur.

Piombino Olbia vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Piombino naar Olbia Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Sardinië pagina.

Piombino - Olbia Veerbootmaatschappij

  • Moby Lines
    • 7 Afvaarten / Week 5 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Piombino Olbia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Piombino Olbia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Piombino Gids

Piombino is een stad gelegen aan de provincie Livorno in Toscane, Italië. De stad ligt op de grens tussen de Ligurische Zee en de Tyrrheense Zee, aan de voorkant van het eiland Elba, en aan de noordelijke kant van de Maremma. Het oude centrum van de stad dateert uit de tijd toen Piombino een Etruskische haven was. De stad was ook een belangrijke haven in de Middeleeuwen van de Republiek van Pisa. In augustus hebben bezoekers de kans om naar de "Agosto con Gusto" beurs te gaan, een belangrijke eten en wijn beurs die de culturele en culinaire tradities van Piombino viert. Het Museum van de Citadel en de stad zijn de perfecte plekken om meer over prehistorische te vinden, en de Etruskische en Romeinse verleden van de stad te ontdekken. Langs de kustlijn zijn een aantal fiets- en wandelpaden die door het mediterrane struikgewas gaan, richting de moderne toeristische haven van Salivoli en langs een aantal familie gerund kelders open voor bezoek en proeverijen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken veerboten direct naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba Island ligt slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.

Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia, in het noordoosten van het eiland Sardinië, is misschien niet zo aantrekkelijk als Alghero of Cagliari, maar is niettemin een populaire bestemming. De stad heeft een eigen vliegveld en verwelkomt veerboten vanuit het vasteland, is een toegangspoort tot de Costa Smeralda en verstrekt van faciliteiten en diensten aan toeristen. Het oude gedeelte van Olbia heeft Romeinse baden, een indrukwekkende granieten kerk en andere historische monumenten, plus er zijn vele bars en restaurants voor bezoekers om te genieten. Belangrijkste attractie van de stad is de middeleeuwse Pisa-romaanse kerk, uitgehouwen Gallurisch graniet. In de apsis zijn er twee 13e-eeuwse fresco's, de linker verbeeldt San Simplicio, de patroonheilige van Olbia. Het Festa di San Simplicio, grootste festival van Olbia, wordt gevierd voor drie dagen in medio mei.

De haven van Olbia ligt op een eiland verbonden met de stad door een lange dijk. Auto veerdiensten verbinden Olbia met bestemmingen in het vasteland Italiaanse waaronder Genua en Civitavecchia, gelegen in de buurt van Rome. ASPO buslijn 9 verbindt de haven met de stad. Veerdiensten zijn ook beschikbaar vanaf Golfo Aranci, gelegen het noorden van Olbia.