Genua naar Palermo Veerboot

De Genua Palermo veerdienst verbindt Italië met Sicilië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Grandi Navi Veloci. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 20 uur 30 minuten.

Genua Palermo vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Genua - Palermo Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Genua Palermo tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Genua Palermo boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Genua Palermo Veerboot klantenrecensies

 • "Relaxed en comfortabel"

  Goede ontvangst en begeleiding naar de boot en bij inschepen. Vriendelijk personeel. Mooie luxe hut. Lekker eten aan boord. Drankjes en consumpties tegen redelijke prijzen. Goed geslapen en uitgerust in Palermo aangekomen. Ga ik beslist nog een keer doen.

  'Cornelis' reisde mee op de route Genua Palermo met Grandi Navi Veloci aan boord de La Superba

  Lees meer Lees minder
 • "Relaxed"

  Een comfortabele manier om een grote afstand te overbruggen. Mooie buitenhut, goede bedden.

  'Anonieme' reisde mee op de route Genua Palermo met Grandi Navi Veloci aan boord de La Suprema

  Lees meer Lees minder
 • "Genua palermo"

  Mooi schip maar veel luidruchtige italianenBij het ontschepen, we waren bij de laatsten, werden we aan ons lot gelaten.

  'Dirk' reisde mee op de route Genua Palermo met Grandi Navi Veloci aan boord de La Suprema

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  Ideale en relaxte manier om met de eigen auto naar Sicily te gaan.

  'Marcel' reisde mee op de route Genua Palermo met Grandi Navi Veloci aan boord de La Suprema

  Lees meer Lees minder

Genua Gids

Genua is een Italiaanse havenstad en de hoofdstad van de regio Ligurië, gelegen aan de Middellandse Zee. De stad werd in 2006 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent een rijke geschiedenis op het gebied van kunst, muziek, architectuur en gastronomie. In 2004 werd Genua uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De stad is bovendien ook de geboorteplaats van Christopher Columbus en Niccolo Paganini.

Het historische centrum van Genua is een doolhof van pleintjes en smalle caruggi (typische Genuese steegjes). De stad doet middeleeuws aan, maar kent ook veel zestiende-eeuwse en barokke invloeden. Nabij de drukbezochte Cattedrale di San Lorenzo zijn de overblijfselen van de zeventiende-eeuwse stadsmuur nog steeds te bezichtigen.

De haven van Genua behoort tot de drukste commerciële en industriële havens van het Middellandse Zeegebied. De terminal bevindt zich in Calata Chiappella, tussen Ponte Assereto en Ponte Colombo. Passagiers kunnen gebruikmaken van moderne voorzieningen zoals wachtkamers en een groot winkelcentrum. De terminal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de haven vertrekken veerboten voornamelijk naar Sardinië, Sicilië, Corsica, Spanje, Tunesië en Marokko.

Palermo Gids

De Italiaanse stad Palermo is gelegen op het eiland Sicilië. Palermo ligt aan de noordwestkust en heeft een bijzonder grote en belangrijke natuurlijke haven, naast de Monte Pellegrino. Met een typisch mediterraan karakter en veel kustgebieden beroep, dateert Palermo terug tot de 8ste eeuw en is vandaag de dag bekend staat om veel verschillende dingen, zoals de Normandische gebouwen, prachtige paleizen en levendige lokale markten. Het historische centrum van Palermo is de wijk Quattro Canti, wat betekent dat de 'Four Corners'. Een aantal van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad hier wonen, zoals het Koninklijk Paleis. Ook een bezoek waard is de kathedraal van Santa Maria Assunta (Cattedrale). Het is nogal overweldigend en de enorme omvang en gedetailleerdheid van de architectuur moet worden gezien in het vlees volledig te kunnen beoordelen. Bezoekers moeten ook uitkijken voor de middeleeuwse basiliek van San Francesco d'Assisi, de 12e-eeuwse Castello della Zisa (Zisa Castle) en het Teatro Massimo, een onlangs gerestaureerde theater waar regelmatig optredens.

Veerboten van de haven van de stad vertrekken naar Genua, Civitavecchia, Napels en Tunesië.