COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Genua - Palermo is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Sicilië pagina.

Genua - Palermo Veerbootmaatschappij

  • 4 Sailings Weekly 20 hr 30 min
  • Get price

Genua Palermo Veerboot klantenrecensies

 • "aangename overtocht Genua Palermo"

  Zeer net, vriendelijke service, goede organisatie

  'La Suprema' travelled on La Suprema

  Lees meer Lees minder
 • "GNV "

  vlotte overvaart met service en behulpzaam personeel

  'La Suprema' travelled on La Suprema

  Lees meer Lees minder
 • "Genua - Palermo"

  Grote hut netjes schoon heerlijk geslapen prima ontbijt. Echter lunch wat karig moet bij betalen voor toetje drinken etc voor ons geen etenswaren meer! Tip te vroeg aankomen heeft geen zin " last in first out! Voor herhaling vatbaar!

  'La Superba' travelled on La Superba

  Lees meer Lees minder
 • "Reis info"

  Het adres dat opgegeven was via de mail klopt niet helemaal. Het is goed zieken in Genua waar je zijn moet en dit kan je makkelijk 30min vertraging opleveren. Verder staat in de mail dat de tickets bij de incheckbali klaar liggen, die is er alleen niet dus zoek daar svp niet naar. Eenmaal in de rij voor de juiste boot krijg je je ticket van de loodsmannen. Voor, over en afloop van de tocht krijg je geen enkele info maar deze is opvraagbaar op de boot. Je mag tijdens varen niet in de garage waar je de auto staat dus zorg dat je een tas klaar hebt voor de overnachting, de aankomst in garage is chaotisch en veel tijd krijg je niet. De cataring is summier. Een fles water konden wij niet vinden en het cafetaria is een soort Ikea kantine, maar voor noodzaak voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Een telefoonnummer bij de hand houden om Direct Ferries te bereiken in geval van vertraging is geen overbodige luxe, ik kon ze geen nummer vinden in de mail of op internet... Positief: de tocht ging soepel en geen enkele geluidshinder. Personeel is vriendelijk en er is genoeg te doen aan boord. De hutten (cabines) zijn schoon en netjes. Het bed ligt goed genoeg voor de nacht. Met andere woorden: Direct Ferries schiet behoorlijk te kort in info aanbieden. De bootmaatschappij GNV levert wat ze hoort te leveren.

  'La Suprema' travelled on La Suprema

  Lees meer Lees minder

Genua naar Palermo Veerboot

De Genua Palermo veerdienst verbindt Italië met Sicilië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Grandi Navi Veloci. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 20 uur 30 minuten.

Genua Palermo vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Genua Gids

Genua is een Italiaanse havenstad en de hoofdstad van de regio Ligurië, gelegen aan de Middellandse Zee. De stad werd in 2006 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent een rijke geschiedenis op het gebied van kunst, muziek, architectuur en gastronomie. In 2004 werd Genua uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De stad is bovendien ook de geboorteplaats van Christopher Columbus en Niccolo Paganini.

Het historische centrum van Genua is een doolhof van pleintjes en smalle caruggi (typische Genuese steegjes). De stad doet middeleeuws aan, maar kent ook veel zestiende-eeuwse en barokke invloeden. Nabij de drukbezochte Cattedrale di San Lorenzo zijn de overblijfselen van de zeventiende-eeuwse stadsmuur nog steeds te bezichtigen.

De haven van Genua behoort tot de drukste commerciële en industriële havens van het Middellandse Zeegebied. De terminal bevindt zich in Calata Chiappella, tussen Ponte Assereto en Ponte Colombo. Passagiers kunnen gebruikmaken van moderne voorzieningen zoals wachtkamers en een groot winkelcentrum. De terminal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de haven vertrekken veerboten voornamelijk naar Sardinië, Sicilië, Corsica, Spanje, Tunesië en Marokko.


Palermo Gids

De Italiaanse stad Palermo is gelegen op het eiland Sicilië. Palermo ligt aan de noordwestkust en heeft een bijzonder grote en belangrijke natuurlijke haven, naast de Monte Pellegrino. Met een typisch mediterraan karakter en veel kustgebieden beroep, dateert Palermo terug tot de 8ste eeuw en is vandaag de dag bekend staat om veel verschillende dingen, zoals de Normandische gebouwen, prachtige paleizen en levendige lokale markten. Het historische centrum van Palermo is de wijk Quattro Canti, wat betekent dat de 'Four Corners'. Een aantal van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad hier wonen, zoals het Koninklijk Paleis. Ook een bezoek waard is de kathedraal van Santa Maria Assunta (Cattedrale). Het is nogal overweldigend en de enorme omvang en gedetailleerdheid van de architectuur moet worden gezien in het vlees volledig te kunnen beoordelen. Bezoekers moeten ook uitkijken voor de middeleeuwse basiliek van San Francesco d'Assisi, de 12e-eeuwse Castello della Zisa (Zisa Castle) en het Teatro Massimo, een onlangs gerestaureerde theater waar regelmatig optredens.

Veerboten van de haven van de stad vertrekken naar Genua, Civitavecchia, Napels en Tunesië.