Civitavecchia
Olbia
Veerboten naar Sardinië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Civitavecchia naar Olbia Veerboot

De Civitavecchia Olbia veerdienst verbindt Rome met Sardinië en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. Tirrenia varen tot maximaal 3 keer per dag, Grandi Navi Veloci 13 keer per week & de veerdienst van Grimaldi Lines vaart tot maximaal 7 keer per week.

Er is een totaal van 41 overtochten per week op de Civitavecchia Olbia route tussen Rome en Sardinië en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Civitavecchia naar Olbia?

De reistijd per veerboot van Civitavecchia naar Olbia is ongeveer 6h 10m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Civitavecchia naar Olbia?

De prijs van de ferry overtocht van Civitavecchia naar Olbia kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Civitavecchia naar Olbia is 279 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Civitavecchia naar Olbia?

Er zijn 3 populaire veerbootmaatschappijen voor Civitavecchia naar Olbia. Dit zijn
 • Tirrenia
 • Grandi Navi Veloci
 • Grimaldi Lines

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Civitavecchia naar Olbia?

Boek overtochten van Civitavecchia naar Olbia via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Civitavecchia naar Olbia?

Ja, je kunt als voetpassagier van Civitavecchia naar Olbia reizen met
 • Tirrenia
 • Grandi Navi Veloci
 • Grimaldi Lines

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Civitavecchia naar Olbia?

Ja, je kunt met een voertuig van Civitavecchia naar Olbia reizen met
 • Tirrenia
 • Grandi Navi Veloci
 • Grimaldi Lines

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Civitavecchia naar Olbia?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
 • Grimaldi Lines

Wat is de afstand tussen Civitavecchia en Olbia?

De afstand van Civitavecchia naar Olbia is ongeveer 152 zeemijlen.

Civitavecchia Olbia Veerboot klantenrecensies

 • "Very happy with the cabin"

  Ship left a little late and also arrived with some delay. We were scheduled to arrive around 7 AM but left the ferry only around 8.30 if not later. But the stay aboard was very pleasant and comfortable, with a really comfortable cabin, as good as a (small) hotel room.

  'Nuraghes' travelled on Nuraghes

  Lees meer Lees minder
 • "Goede reis, snel geregeld "

  Goed geregeld allemaal, prima boot. Met slaapzaal dus eigen luchtbed meenemen

  'Bithia' travelled on Bithia

  Lees meer Lees minder

Civitavecchia Gids

Civitavecchia ("oude stad") is een stad gelegen in de provincie Rome, in de regio Lazio, Midden-Italië. De stad heeft een zeehaven, die aan de Tyrrheense Zee ligt en bevindt zich op ongeveer 80 km ten noordwesten van Rome. Het archeologisch museum van Civitavecchia is gevestigd in een achttiende-eeuws gebouw dat toebehoorde aan Clemente XIII, en werd gebouwd als het hoofdkantoor van de pauselijke garnizoen. Ook te zien in het museum zijn archeologische vondsten uit de stad van Centumcellae (oude naam van Civitavecchia) en uit de directe omgeving. Een andere interessante attractie in de stad, aan het centrale plein van Civitavecchia, is de kathedraal gewijd aan San Franciscus van Assisi, gebouwd over een kerk die al bestond en die door de Franciscaanse vaders werd gebouwd, na de concessie in 1610, verleend door paus Paulus V.
De haven wordt gevormd door twee pieren en een golfbreker, waarop de vuurtoren gebouwd zijn. Neem de veerboot vanaf Civitavecchia met Grandi Navi Veloci naar enkele van de mooiste bestemmingen van de Middellandse Zee, waaronder Sicilië, Sardinië en Tunesië.


Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia ligt in het noorden van Sardinië. Olbia staat bekend als toegangspoort tot de Costa Smeralde en biedt voorzieningen voor toeristen. In het oude centrum bevinden zich verschillende historische bezienswaardigheden zoals een Romeins badhuis en een indrukwekkende granieten kerk, de Basilica di San Simplicio. Deze Middeleeuwse kerk is zeer populair onder toeristen en beschikt over twee schitterende fresco's. Op het fresco aan de linkerzijde staat San Simplicio afgebeeld, de patroonheilige van de stad Olbia. In mei van elk jaar vormt Olbia het toneel voor het Festa di San Simplicio, het grootste festival van de stad.

De haven van Olbia ligt op een eiland dat via een lange dijkweg is verbonden met de stad. Vanuit de haven vertrekken dagelijks veerboten naar bestemmingen op het Italiaanse vasteland zoals Genua en Civitavecchia, in de buurt van Rome. Daarnaast vertrekken veerboten naar andere bestemmingen vanuit Golfo Aranci, een haven ten noorden van Olbia.


Civitavecchia naar Olbia Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 15/04/2024 en 21/04/2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Tirrenia 22:30 06:30 8 uur Alledaags

Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.