Civitavecchia naar Olbia Veerboot

De Civitavecchia Olbia veerdienst verbindt Rome met Sardinië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Grimaldi Lines veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur 15 minuten Terwijl de Tirrenia veerdienst loopt tot 17 keer per week met een duur van 5 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 24 overtochten per week op de Civitavecchia Olbia route tussen Rome en Sardinië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Civitavecchia naar Olbia Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Rome naar Sardinië pagina.

Civitavecchia - Olbia Veerbootmaatschappij

  • Grimaldi Lines
    • 7 Afvaarten / Week 8 uur 15 min
    • Prijsaanvraag
  • Tirrenia
    • 17 Afvaarten / Week 5 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Civitavecchia Olbia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Civitavecchia Olbia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Civitavecchia Gids

Civitavecchia ("oude stad") is een stad gelegen in de provincie Rome, in de regio Lazio, Midden-Italië. De stad heeft een zeehaven, die aan de Tyrrheense Zee ligt en bevindt zich op ongeveer 80 km ten noordwesten van Rome. Het archeologisch museum van Civitavecchia is gevestigd in een achttiende-eeuws gebouw dat toebehoorde aan Clemente XIII, en werd gebouwd als het hoofdkantoor van de pauselijke garnizoen. Ook te zien in het museum zijn archeologische vondsten uit de stad van Centumcellae (oude naam van Civitavecchia) en uit de directe omgeving. Een andere interessante attractie in de stad, aan het centrale plein van Civitavecchia, is de kathedraal gewijd aan San Franciscus van Assisi, gebouwd over een kerk die al bestond en die door de Franciscaanse vaders werd gebouwd, na de concessie in 1610, verleend door paus Paulus V.
De haven wordt gevormd door twee pieren en een golfbreker, waarop de vuurtoren gebouwd zijn. Neem de veerboot vanaf Civitavecchia met Grandi Navi Veloci naar enkele van de mooiste bestemmingen van de Middellandse Zee, waaronder Sicilië, Sardinië en Tunesië.

Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia, in het noordoosten van het eiland Sardinië, is misschien niet zo aantrekkelijk als Alghero of Cagliari, maar is niettemin een populaire bestemming. De stad heeft een eigen vliegveld en verwelkomt veerboten vanuit het vasteland, is een toegangspoort tot de Costa Smeralda en verstrekt van faciliteiten en diensten aan toeristen. Het oude gedeelte van Olbia heeft Romeinse baden, een indrukwekkende granieten kerk en andere historische monumenten, plus er zijn vele bars en restaurants voor bezoekers om te genieten. Belangrijkste attractie van de stad is de middeleeuwse Pisa-romaanse kerk, uitgehouwen Gallurisch graniet. In de apsis zijn er twee 13e-eeuwse fresco's, de linker verbeeldt San Simplicio, de patroonheilige van Olbia. Het Festa di San Simplicio, grootste festival van Olbia, wordt gevierd voor drie dagen in medio mei.

De haven van Olbia ligt op een eiland verbonden met de stad door een lange dijk. Auto veerdiensten verbinden Olbia met bestemmingen in het vasteland Italiaanse waaronder Genua en Civitavecchia, gelegen in de buurt van Rome. ASPO buslijn 9 verbindt de haven met de stad. Veerdiensten zijn ook beschikbaar vanaf Golfo Aranci, gelegen het noorden van Olbia.