Ålandeilanden

Hoe u overtochten vanuit Ålandeilanden naar Finland kunt boeken

Er zijn 4 veerboot routes tussen Ålandeilanden en Finland, met een gecombineerde 53 afvaarten per week. Tallink Silja biedt 3 routes, Langnas naar Turku gaat 7 keer per week, Mariehamn naar Helsinki ongeveer 7 keer wekelijks & Mariehamn naar Turku ongeveer 7 keer wekelijks. Viking Line biedt 3 routes, Langnas naar Turku gaat 7 keer per week, Mariehamn naar Helsinki ongeveer 4 keer wekelijks & Mariehamn naar Turku ongeveer 7 keer wekelijks. Finnlines biedt 1 Route, Langnas naar Naantali die 14 keer wekelijks gaat.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Ålandeilanden naar Finland.

Ålandeilanden Finland Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Ålandeilanden naar Finland

Over Ålandeilanden:

Åland is een autonome regio van Finland aan de Oostzee tussen Zweden en Finland.

De archipel vormt de kleinste regio van Finland en vormt ongeveer een half procent van de oppervlakte en de bevolking. Åland bestaat uit 6 gemeenten en bestaat uit ongeveer 6700 genoemde eilanden en ongeveer 20.000 eilandjes. De hoofdstad en belangrijkste stad is Mariehamn, gelegen op het belangrijkste eiland. Mariehamn, Langnas en Eckero zijn waar de meerderheid van de veerboten aankomen.

Hoewel Finland lid is van de Europese Unie, de Åland-eilanden zijn vrijgesteld van EU-belasting regelgeving, waardoor veel veerboten aan de Oostzee in staat zijn om belastingvrije goederen aan boord te verkopen, op voorwaarde dat ze onderweg een tussenstop op Åland maken. Dit heeft geresulteerd in een aantal van de meest luxueuze veerboten die gebruikt worden om te reizen via de eilanden, evenals het produceren van een bloeiende daagse cruise markt.

De inkomsten uit belastingvrije winkelen is zo hoog waarbij de ticketprijzen op sommige routes tot 1000% toenemen zonder tussenstop op Åland.

Over Finland:

Finland is een van 's werelds noordelijkst gelegen landen. Het ligt in Noord-Europa en deelt grenzen met Zweden, Noorwegen en Rusland.

Finland is een land met contrasterend weer, met de middernachtzon tijdens de warme zomerseizoenen en het noorderlicht tijdens de donkere, koude winterseizoenen. De onaangetaste bossen en duizenden eilanden en meren zorgen voor een overvloed aan mogelijkheden om van de natuurlijke omgeving te genieten.